'Aksaray Kariyer ve İstihdam Günü'

Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü'nce, Aksaray Kariyer ve İstihdam Günü dolasıyla "İyi ki Varsın" konferansı düzenlendi.


Vali Selami Altınok, Aksaray Kültür Merkezindeki konferansta yaptığı konuşmada, herkesten daha farklı ve daha önde olmanın büyük önem taşıdığını söyledi.

Artık üniversite bitirmenin de önem taşımadığını belirten Altınok, "Günümüzde kaliteli bir üniversite eğitimi almak gerekiyor. Onu başardığımız takdirde, arzu ettiklerimizi gerçekleştiriyoruz. Başaramadığınız takdirde ara eleman olarak çalışmak ve bu manada da çok büyük gayret göstererek iş bulabilmek durumunda kalıyorsunuz. İleride kuracağınız yuvada dahi kızlar ve erkekler için eğitimin çok büyük önemi var. Yani kuracağınız aileyi bile sizin aldığınız eğitim belirliyor" dedi.

Konferansa üniversite öğrencilerinin fazla ilgi göstermemesini eleştiren Altınok, şunları kaydetti:

"Üniversite öğrencilerimiz kahvehanelerde zaman geçirmeyi daha uygun görüyor, bu tür programlara katılmıyorsa, belirli gayret göstermiyorsa, geleceğimiz adına çok ümitli olamıyorum. Teknik veya sosyal bilim okuyan bir insan, valilik birimlerini bilmiyorsa, belediyeye gelmiyorsa, idarecilerin yanına gitmekte zorlanıp titriyorsa, o çocuğun geleceği çok parlak olmaz. Sosyal bilim okuyan öğrenci, hukuk, edebiyat okuyan öğrenci kendine öz güveni olan öğrencidir. Teknik, fen bilimleri, mühendislik okuyan öğrencilerin atölyeyi, yağı, isi, pası bilmesi, ellerinin değmesi, tulumu giymesi lazım."

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise kişinin "Ben her işi yaparım, ne iş olursa yaparım" dediği zaman iş bulma problemi ile karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Bu insanların iş bulma olasılığının az olduğunu ifade eden Palta, "Ben iyi bir tornacı, elektrikçi ve kaynakçıyım diyen insan boş gezmiyor. Yani üzerinde vasfı olan insanların iş bulmama imkanı kesinlikle yok. O zaman çok çalışacağız, hedefimizi iyi koyup, seçtiğimiz meslekte en iyisi olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından, en çok istihdam, kadın istihdamı gerçekleştiren ve engelli personel çalıştıran firmalara teşekkür belgeleri verildi.

Program, kişisel gelişim uzmanı Dr. Ala Elcircevi'nin motivasyon, girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörü konularının işlendiği "İyi ki Varsın" konferansıyla sona erdi.

Konferansa, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Aytekin, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA