Kütahya Şehir Hastanesi İçin Kollar Sıvandı

Kütahya Şehir Hastanesi için Sağlık Bakanlığı'nda özel bir zirve düzenlendi.

Kütahya Şehir Hastanesi İçin Kollar Sıvandı
Yapılan toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr Nihat Tosun ve bakanlık yetkilileri katıldı.


Muhalefet çevreleri tarafından yapılan, Kütahya Şehir Hastanesinin başka şehirlere kaydırıldığı yönündeki kara propagandalara devletin zirvesinden açıklama geldi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, KİT Komisyonu Başkanı Sayın Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ve diğer bakanlık yetkililerinin hazır bulunduğu bir toplantı tertiplendi.

Tonlantı sonrası bir açıklama yapan TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, "Kütahya’ya yapılacak Şehir Hastanesi için, Sağlık Bakanlığı İnşaat Dairesi tarafından yaklaşık bir ay içerisinde projenin tamamlanmasına karar verilmiştir. Projenin tamamlanmasına müteakip Yüksek Planlama Kurulu kararı alınarak Kütahya Şehir Hastanesi için ihaleye çıkılacaktır. Kütahya’mıza hayırlı olsun.Yaptığımız toplantıda Simav Devlet Hastanesi konusu da ele alınarak, Leylekkürü mevkiinde yapılacak olan hastanenin kamulaştırma işlemlerinin gerçekleştirilmesine, müteakiben proje ve ihale işlemlerinin başlatılmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA