Kanada'da Dini Kıyafet Yasağı Tartışmaları

Kanada'nın Quebec eyaletindeki başörtülü Müslüman kadınların, halka açık yerlere yalnız çıkmaktan korktukları bildirildi.


Quebec'te bir süreden beri tartışılan ve Eyalet Parlamentosu'nda bugün görüşülecek yeni Hak ve Özgürlükler Beyannamesi ile dini kıyafet ve sembollere getirilmek istenilen sınırlamanın, İslam karşıtlığına dönüştüğünü belirten İslamofobiye Karşı Quebec Ortaklığı'nın sözcüsü Adil Charkaoui, kendilerine ulaşan şikayetlerde yüzde 300 artış olduğunu anlattı.

Charkaoui, yaptığı açıklamada, "Bugün başını örten Müslüman kadınlar, halka açık mekanlara ya da alışverişe gitmeye, otobüs ya da metroya binmeye veya parklarda yalnız yürümeye korkmaktadır. Bu, son derece tehlikeli bir gidiştir" dedi.

Hak ve Özgürlükler Beyannamesi'nde yapılmak istenilen değişiklik tartışmaları sonucu oluşan anti-İslam kamuoyunun, özellikle Müslüman kadınlara yöneldiğine dikkati çeken Charkaoui, "Başörtülü hanımlara, 'teröristler, geldiğiniz yere dönün, defolun, başınızı açın, sizi başınızdaki örtüyle görmek istemiyoruz' şeklinde sözlü saldırılar oluyor. Hak ve Özgürlükler Beyannamesi değişikliği, İslam karşıtlığına dönüştü" diye konuştu.

Kaynak: AA