Atatürk Antalya'da Müzikli Anlatımla Anılacak

Antalya'da Atatürk'ün vefatının 75. Yıldönümü dolayısıyla "Atatürk Aramızda" isimli müzikli anlatımın sahneleneceği bildirildi.


Antalya Devlet Opera ve Balesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kurumun Müdür ve Sanat Yönetmeni Kenan Korbek tarafından yazılan oyunun, Fatih Şanal tarafından sahneleneceği belirtildi.

Açıklamada, müzikalin bir dedenin, torununun okulunda düzenlenen 10 Kasım törenine katılmasının ardından, öğrenciler ve veliler için hazırlanmış Atatürk albümüne bakarak, hem Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günlerini hem de Atatürk'ün Batı ve Klasik Türk Müziğe olan sevgisini anlatırken çıktığı tarihi yolculuğu konu aldığı ifade edildi.

Oyunda, Ebri Kaptan, Semiha Boran, Zişan Damcıoğlu, Oben Bostancı ve Emre Akyurt'un solist olarak sahne alacağı, dede rolünde Toygarhan Atuner, torun rolünde ise Kayra Şanal'ın seyici karşısına çıkacağı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, gecede "Yemen Türküsü", "Çökertme", "Bülbülüm Altın Kafeste", "Çanakkale Türküsü" gibi Atatürk'ün sevdiği parçaların seslendirileceği ve Atatürk'ün fotoğraflarından seçilmiş bir slayt ve video gösteriminin de sunulacağı kaydedildi.

Kaynak: AA