Trafik Sorununu Önlemek İçin Toplu Taşıma Araçlarının Özendirilmesi Tavsiyesi

Antalya Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adil Demir ve Antalya Kent Konseyi Antalya Servisçiler Odası Temsilcisi Hülya Tunç, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok'u ziyaret etti.


Demir, ziyarette yaptığı konuşmada, okul servislerinin oldukça güvenli, şoförlerinin de eğitimli olduğunu ifade etti.

Kentte bin 200 aracın okul servisi olarak hizmet verdiğini, tüm şoförlerin periyodik aralıklarla eğitimden geçirildiğini anlatan Demir, "Odamıza kayıtlı bin 700 aracın bin 200'ü okul servisi olarak öğrencilerimize hizmet vermektedir. Bu araçlarımızın yüzde 70'i 2010 model ve üstüdür. Şoförlerimiz eğitimli, servislerimiz ise güvenlidir" dedi.

Tunç ise Antalya'daki trafik sıkışıklığının had safhaya ulaştığını, bunun çözümünün toplu taşıma ve servis araçlarının daha yaygın kullanımından geçtiğini söyledi.

Trafik sıkışıklığının önlenebilmesi için Antalya sakinlerinin bilinçlendirilmesi ve bir evdeki her bireyin ayrı araçlar kullanmak yerine toplu taşıma ve servis araçlarına yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tunç, toplu taşıma araçlarının kullanımının cazip hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Sevimçok da trafiğe çıkan her özel aracın çevreye ve doğaya zarar verdiğine değinerek, vatandaşın daha fazla bilinçlendirilip toplu taşıma araçlarının kullanımının cazip hale getirilmesinin önem taşıdığını anlattı.

Servis araçlarının okulların bel kemiği olduğunu dile getiren Sevimçok, özellikle okul servisi şoförlerinin işine ve değer veren, sorumluluk sahibi kişilerden oluştuğunu belirtti.

Toplu taşıma araçlarının bir turizm cenneti olan Antalya'da şehrin bel kemiğini oluşturduğunu vurgulayan Sevimçok, şöyle konuştu:

"Belirli bir düzen ve intizam içerisinde vatandaşlarımıza hizmet vermekteler. Okulların açılmasıyla şehrimizde baş gösteren trafik sıkışıklığı ise hepimizin malumudur. Bunun çözümü vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını toplu taşıma ve servis araçlarıyla karşılamasıyla mümkün olacaktır. Sabah trafiğe çıkan her özel araç çevreye ve doğaya verilen zarardır. Bunun önlenmesi ise gayet basittir. Bütün bireyleri çalışan çekirdek bir aileden tek bir arabanın trafiğe çıkmasıyla hem bu sorun kendiliğinden çözülecek hem de aile bütçesine önemli atkı sağlanacaktır. Toplu taşıma araçlarının kullanımının cazip hale getirilmesiyle pek çok vatandaş, garajındaki aracını değil, toplu taşıma araçlarını tercih edecektir."

Kaynak: AA