Sulama Ücretlerinde Yüzde 10 İndirim

Söke Ovası Sulama Birliği 2013 yılı olağan meclis toplantısında sulama ücretlerinde yüzde 10 indirim yapılması kararlaştırıldı.

Sulama Ücretlerinde Yüzde 10 İndirim

Sulama Birliği’nin 89 delegesinden 62 delegenin katılım gösterdiği meclis toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü. Toplantıda Aydın Sulama Birliği Başkanı Bayram Er, Birlik Müdürü Mehmet Tosun ve Söke Ziraat odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş’da bulundu.
Saygı duruşu ve bir önceki meclis karar özetinin okunası ve oylanması ile başlayan Söke Ovası Sulama Birliği toplantısında 2014 yılı mali yılı gelir-gider bütçesi görüşüldü. Söke Ovası Sulama Birliği 2014 mali yılı bütçesinde teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, alınan ve bağış gelirleri ve diğer gelirler toplamı 10 milyon TL; Personel giderleri, sosyal güvenlik giderleri, mal ve hizmet alımı, sermaye giderleri ve yedek ödenek kalemlerinden oluşan gider bütçesi ise gelir bütçesine denk olarak 10 milyon TL olarak belirtildi. Yapılan oylamada Söke Ovası Sulama Birliği 2010 yılı gelir-gider denk bütçesi 10 milyon TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Söke Ovası Sulama Birliği’nde yapılan görüşmeler neticesinde sulama ücretlerinde yüzde 10 indirim yapıldı. 2012 Kasım ayında yapılan meclis toplantısında DSİ tarafından belirlenen fiyatlar üzerinden görüşmeler yapılıp, 6172 sayılı yasal düzenleme ile fiyat tarifelerinin DSİ’nin öngördüğü rakamların altında olmayacağından en alt barem olan yüzde 3 zam yapılmıştı. Buna göre sulama ücretleri üye olanlar için 30 TL olarak belirlenmişti. 2013 yılı olağan meclis toplantısında yapılan görüşmelerde sulama suyu ücretlerinde yüzde 10 ve yüzde 20 oranında indirim yapılması yönünde iki teklif sunuldu. Yapılan oylamada yüzde 10 indirim teklifi 42 oyla, oy çokluğu ile kabul edildi.

Cazibe sulama ile kanal sulaması arasındaki fiyat farklılığı konusu üreticiler tarafından gündeme getirilirken, Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi; “Birlik Başkanları olarak bu durumun adil olmadığını biliyor ve düşünüyoruz. Yasal dayanak için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Kaynak: İHA