Yeni Dönemde Başarakavak’a Selçuklu Belediyesi Hizmet Verecek

6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile Selçuklu Belediyesi’ne bağlanan Başarakavak’ta hizmetler yeni dönemde Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülecek.


Selçuklu Belediyesi’yle 2009 yılından bugüne iyi ilişkiler yürüttüklerini ve sürekli destek gördüklerini söyleyen Başarakavak Belediye Başkanı Ali İhsan Özcan, “Beldemizin Selçuklu Belediyesi’ne bağlanması büyük şans” dedi.

Başarakavak’ın Konya merkeze 35 kilometre mesafede ve Selçuklu Belediyesi’ne bağlanan 3 belde belediyesinden biri olduğunu ifade eden Başarakavak Belediye Başkanı Ali İhsan Özcan,“Çıkarılan 6360 sayılı yasa ile beldemiz Selçuklu Belediyesi’ne bağlandı ve Büyükşehir sınırları içine girdi. Yasa çıkmadan önce de Selçuklu Belediyesi ile belediyemiz arasında güzel ilişkiler yürütüldü ve halen Selçuklu Belediyesi’nin beldemize malzeme ve asfalt hizmeti noktasında yardımları devam ediyor. Beldemiz ile Tepeköy arasındaki stabilize olan yaklaşık 1,5 kilometre ve içerde bulunan yaklaşık 1 kilometre mesafedeki yolumuz Selçuklu Belediyesi ekipleri tarafından asfalt yapılmış olup vatandaşlarımızın hizmetine tekrar sunulmuştur. Her yıl 3 bin, 3 bin 500 metrekarelik kilitli taş malzeme Selçuklu Belediyesi’nden temin edilmekte. Ayrıca Selçuklu Belediyesi’nin beldemize fiziki yatırımlarının yanında eğitim yardımları da devam etmekte. Selçuklu Belediyesi’nin destekleri ile okullarımızda Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) uygulanıyor” dedi.

Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra Başarakavak’ta hizmetlerin Selçuklu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını ifade eden Özcan, “Başarakavak Selçuklu Belediyesi gibi geliri olan bir belediyeye bağlanmasından dolayı şanslı bir belde. İnşallah yeni yasa ile beldemizin daha iyi hizmet alacağına inancımız tamdır. Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve ekibine şu ana kadar beldemize olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çıkarılan 6360 sayılı yasanın beldemize ve Konya’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA