Özel Birlik Koleji'nde Trekking Coşkusu

Soma Özel Birlik Anadolu Lisesi yeni eğitim öğretim yılına farklı etkinliklerle renk katmaya devam ediyor.

Özel Birlik Koleji'nde Trekking Coşkusu
Daha önce coğrafya dersinde “Harita” konusunu maden ocağında işleyen Özel Birlik Anadolu Lisesi, kulüp faaliyetlerine de hızlı başladı.

9. ve 10. sınıfları sosyal yönden zenginleştirmeyi planlayan kurum 11. ve 12. sınıfları ise YGS kulübü adı altında, girecekleri sınavlara, hayallerine kavuşmaya hazırlıyor.
Okulda faaliyet gösteren 11 kulüpten biri olan Trekking Kulübü, Pazar günü danışman öğretmenleri Uğur Özdemir rehberliğinde doğa yürüyüşü organize etti. Veli, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla yapılan yürüyüş, Özel Birlik Anadolu Lisesi’nde yapılan kahvaltıyla başladı.

Kahvaltının ardından okulun öğrencilerinden Trekking Kulübü Başkanı Benhur Taşkın tarafından, trekking hakkında kısa bilgiler verildi.

Daha sonra yürüyüş rotası dağıtılarak yürüyüş başladı.

Kimi zaman zorlu kimi zaman keyifli anların yaşandığı yürüyüş, yaklaşık 2.5 saat sürerek tarihi güzelliğimiz olan Darkale’de sona erdi.

Özel Birlik Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Yakar, bu tür etkinliklerle öğrencilerdeki organizasyon yeteneğini artırmayı ve sağlıklı yaşamı öğrencilerde bir ahlak haline getirmeyi amaçladıklarını; bu yürüyüşün bu sene yapılacak trekking etkinliklerinden ilki olduğunu, bu tür aktivitelerin devamının geleceğini belirtti.

Kaynak: İHA