Büro Emekçileri Sendikası'ndan İş-kur Açıklaması

Büro Emekçileri Sendikası Afyonkarahisar Temsilciliği Sekreteri Ali İhsan Orhan, Türkiye İş Kurumu’nda yaşanan yeniden yapılanma sürecinin birçok kamu kurumunda olduğu gibi sancılı olarak devam ettiğini söyledi.


Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Orhan, Türkiye İş Kurumu’nda yaşanan yeniden yapılanma süreci ile birlikte hükümeti İş Kurumu emekçilerinin taleplerini yerine getirmeye ve Anayasa Mahkemesi kararını uygulamaya davet ettiklerini söyledi.

Orhan, “Ülkemizde gelir dağılımındaki adaletsizlik her geçen gün daha da derinleşmekte, zengin ve yoksul arasındaki fark giderek büyümektedir. Kamu emekçileri her geçen yıl biraz daha yoksullaşırken, hükümet yanına aldığı Memur Sen’le yaptığı tekli sözleşmeyle yoksulluk sınırının altında açlık sınırına yaklaşan ücretleri bize dayatmaktadır. 2014 yılında kamu emekçilerinin maaşlarında net 119 TL artış yapılırken, aile yardımı, çocuk yardımı gibi kalemlerde herhangi bir artış söz konusu değildir. Yine önümüzdeki yıl için enflasyon oranı ne olursa olsun maaşlarımıza yansıtılmayacaktır. Toplu sözleşme imzalanmış ancak halen yasallaşmamıştır. Meclis'te 2014 yılı bütçesi görüşülürken yasallaşacaktır. Kamu emekçilerinin bütçe sürecinde takınacağı tutum, bütçeden alacakları pay açısından belirleyici olacaktır. Ayrıca Türkiye İş Kurumu’nda yeniden yapılanmayla birlikte iptal edilen kadrolar, siyasi kadrolaşma, yeni oluşturulan uzmanlık ve danışmanlık kadroları, güvencesiz çalışma, ücret adaletsizliği, iş tanımından kaynaklı sorunlar, geçici görevlendirmeler gibi birçok sorunun yaşandığı kurumda çalışma hayatı adeta bir kabusa dönüşmüştür. İş Kurumu’nun vermiş olduğu hizmet bir bütündür, bu hizmeti veren çalışanlar arasında eski-yeni, uzman-danışman, memurlar kadrolar üzerinden ayrımcılığı ve ücret adaletsizliğini körükleyen uygulamalardan derhal vazgeçilmeli, bozulan iş barışı tekrar tanzim edilmelidir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA