Simav’da Jeotermal Enerji Arızası Giderildi

Jeotermal enerji ile ısınan Kütahya Simav’da Kışla Caddesinde meydana gelen arıza giderildi.

Simav’da Jeotermal Enerji Arızası Giderildi
1992 yılında yeraltına döşenen ısı yalıtımlı çelik sıcak su borusunda meydana gelen çatlak ve patlaklar yüzünden meydana gelen arıza yüzünden Kışla Caddesindeki yüzlerce konut ve işyeri abonesi 24 saat boyunca ısınamadı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan jeotermal ekibinin arızaya anında müdahale ettiğini ve 21 yıllık ısı yalıtımlı çelik borunun yenisiyle değiştirildikten sonra abonelere sıcak su verildiğini bildirdi.

Arıza yüzünden Kışla Caddesindeki yüzlerce konut ve işyeri abonesinin 24 saat boyunca ısınamadığını ifade eden Başkan Karahan abonelerden özür diledi.

Arızanın sıcak suyun yer altındaki ısı yalıtımlı çelik boru üzerinde gerçekleştirdiği tahribattan kaynaklandığını dile getiren Başkan Karahan, Simav’ın 1992 yılından bu yana jeotermal enerji ile ısıtıldığı, o dönemin teknolojisine göre yer altına döşenen borunun sıcak suya 21 yıl dayanabildiğini bildirdi.

Başkan Karahan, vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için çalışmaları gecede olsa bir süre yerinde takip ettiğini bildirdi.
Kaynak: İHA