Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi

Ressam Celalettin Tandoğdu, Sanko Sanat Galerisi’nde kişisel resim sergisi açtı.

Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi

Sanatçı Tandoğdu’nun ‘Aidiyet’ temalı sergisinin açılışı, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen ve sanatseverlerin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Burada, gerçek keten tuval üzerine yağlıboya tekniğiyle yaptığı 24 eserinin yer aldığını belirten sanatçı Celalettin Tandoğdu, İstanbul’da yaşamasına rağmen Ankara’da düzenli sergi açtığını, Gaziantep’teki bu sanatsal etkinliğin de Anadolu’daki üçüncü sergisi olduğunu söyledi.

Gaziantep’te daha önce, Uluslararası Ressamlar Buluşması Çalıştayı’na katıldığını anımsatan Tandoğdu, “Çalıştaydan kalan izler beni çok etkiledi. Gaziantep’te sergi açmanın heyecanını yaşıyorum. Umarım bu büyük kentin sanat hayatında olumlu bir etki bırakabilirim. Bana büyük destek veren, her zaman sanatın ve sanatçının yanında yer alan Sanko Ailesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

Tandoğdu, sergisi ve sergisine konu olan ‘Aidiyet’ ile ilgili olarak, şunları kaydetti:
“Bir yere, bir kişiye ait olmak, kendini ait olduğu ortamda var hissetmek ve bu birlikteliğin şartlarını yerine getirmek, sahiplenmek, sorumluluk almak. Çağlar boyu her coğrafyada ve kültürlerde farklı gelenek, din, adet vs. gibi etkenlere rağmen değişmeyen güçlü bir duygu. Dünya armağanlar sunacaksa bana, göçmen kuş olmak isterdim ya da denizin özgürlük ve macera kokan dalgaları arasında küçük bir yelkenli ve tuba ağacı gibi kökleri havada yaşayabilmek.

Yaşarken de görebilmek, deneyebilmek bilmediklerini, öğrenebilmek merak ettiklerini. Hayatı okumak, yazmak bir şeyleri kendi adına, bir başkasına, bana tanıdık olsun diye ve benle birlikte bir başkasına da anlatabilmek bildiklerimizi? Hem her yerde olmak hem de hiç bir yerde, belki kendi içimde bir yerde, istemediğim kadar bence ve özgürce. Neden burada olmalıyım ve neden orada olmalıyım, kim söyler kimin ve ne için var olduğumu? Görüp göremediğim nelerle sınırlı ve çepeçevre sarmalanmış.

Bir yerde bulunmak nereye kadar ve ne için, ya sonrası, ya orada biterse bulunma sürem? Kim bilir belki de hep kalırım, yenilikler, yeni şeyler düşmez önüme, başkalıklar sadece yabancı olur ve ben kalırım burada. Yeni diye kabullendiğim eskimişliklerimle kalırım belki, kim bilir?”
Aslı Özen, konuşmaların ardından sanatçı Tandoğdu’ya, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan ‘Belkıs Zeugma ve Mozaikleri’ isimli bilimsel yayını takdim etti.

Tandoğdu’nun, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 13 Aralık’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANATÇI’NIN ÖZGEÇMİŞİ
1957 yılında Fatsa’da doğan Tandoğdu, 1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne girdi. Eğitimini yüksek lisans seviyesinde 1982’de tamamladı.

1990-2003 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Serigrafi Programı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Yapıtları yurtiçi ve yurtdışı ile Balıkesir Belediyesi Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi’nde bulunan sanatçı Tandoğdu, çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürüyor.

13 kişisel ve birçok karma sergisi bulunan ressam Celalettin Tandoğdu’nun, ‘Ev Dekorasyon Sergisi 2. Altın Palet Yarışması Başarı Ödülü’, ‘DGSA Yüksek Resim Bölümü Atatürk ve İlkeleri konulu Resim Yarışması Ödülü’ ve ayrıca ‘Ev Dekorasyon Sergisi 4. Altın Palet Yarışması Altın Palet Ödülü’ bulunuyor.

SANKO SANAT GALERİSİ
Gaziantep’te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergisi olmak üzere, 171 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM’ye de farklı bir anlam kazandırdı.
Kaynak: İHA