Yenimahalle Yeşile Boyanıyor

Yenimahalle Belediyesi her hafta hizmete sunduğu yeni parklarla ilçeyi yeşile boyamaya devam ediyor.

Yenimahalle Yeşile Boyanıyor
Cumhuriyetin 90. yılında Yenimahalle Belediyesi, Demetevler Mahallesi’nde 90. Yıl Cumhuriyet Parkı’nı hizmete sundu.
İçerisinde yürüyüş ve spor alanları, çocuk oyun parkı ve piknik alanları bulunan 25 bin metrekare büyüklüğündeki devasa park, Demetevler Mahallesi Onkoloji Hastanesi yanında açıldı.

Açılış törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar başta olmak üzere Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, CHP İlçe Başkanı Ali Buçan, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erhan Reis meclis üyeleri, mahalle muhtarları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreni öncesi Yenimahalle Belediyesi Halk Dansları topluluğu TUBİL muhteşem bir gösteriye imza attı.

Değişik yörelerden halk oyunları gösterisi sunan TUBİL ekibi, büyük beğeni topladı.

“KAMUSAL ALANLARA SAHİP ÇIKIN”
Gösterinin ardından Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bir konuşma yaparak ilçe halkına Yenimahalle’deki pozitif değişim anlattı.

Yaşar, daha önce atıl durumda olan, vatandaşların önünden geçmekten çekindiği bu alanı güzel bir park olarak hizmete sunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Birçok bürokratik engellere rağmen nihayet 25 bin metrekarelik bu alanı yeşil alan olarak Demetevler’e kazandırdık” dedi.

Yerel yönetimlerin şehri planlarken çocukların, gençlerin, kadınların ve yaşlıların haklarını korumak zorunda olduğunu belirten Yaşar, “Yerel yöneticiler nasıl sağlık, okul alanını, dini tesisi alanı bırakıyorsa çocuklara da oyun alanı, spor alanı bırakmak zorundadır. Ama bu konuda bizler kadar sizlere de görev düşüyor. Evinize, iş yerinize sahip çıktığınız kadar kamusal alanlara da sahip çıkacaksınız. Oraya AVM, konut yaptırmayacaksınız, orada kirli işlere müsaade etmeyeceksiniz. Çocuklarınızın hakkını koruyacaksınız” ifadelerini kullandı.

Konuşması uzun süre alkış alan Yaşar’a vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR
Açılış töreninde Demet Mahallesi Muhtarı Önder Özçelik ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Ahmet Özdek de birer konuşma yaparak Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleşti. Parkı gezerek vatandaşları selamlayan ve onlarla ayaküstü sohbet eden Yaşar, güzel havayı fırsat bilip parkta piknik yapan vatandaşların ikram ettiği böreğin tadına bakmayı da ihmal etmedi

Kaynak: İHA