Almanya'da 'Benim Dünyam' Filminin Prömiyeri Yapıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de "Benim Dünyam" filminin Almanya prömiyeri yapıldı.


Wedding semtindeki Alhambra sinemasında düzenlenen galaya filmin başrol oyuncusu Beren Saat ve yönetmen Uğur Yücel'in yanı sıra Saat'in erkek arkadaşı sanatçı Kenan Doğulu da katıldı.

Filmin gösteriminin ardından Saat ile filmde oyuncu olarak da yer alan Yücel, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yücel, filmin Amerika'daki bir kişinin gerçek hayat hikayesini anlattığını, senaryosunu Türkiye'ye göre uyarladıklarını belirtti.

"Türkiye'ye uygun bir senaryo düşündük" diyen Yücel, filmin esas mesajının bir başarı hikayesi olması olduğunu aktardı.

Eserin bir engelli filmi olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Yücel, "Hepimiz için umut verici bir film" dedi.

Filmin hikayesini 1950'li yıllarda geçtiğini hatırlatan Yücel, o zamanki teknolojiyle duymayan ve görmeyen insanlar için hayatın daha zor olduğunu, artık gelişen teknolojinin yaşamı daha da kolaylaştırdığını kaydetti.

Beren Saat'te oyuncular için önemli iki unsur olan ruh ve zekayı fark ettiğini belirten Yücel, ''Bundan sonra Beren'le çalışmak istiyorum. Bundan sonra hem arkadaşım hem kardeşim hem de rol arkadaşım olacak'' diye konuştu.

Oyuncu Beren Saat de filmin çekilmesinden önce yaptığı hazırlıklarla igili, "Benim için hazırlık süresi bir ay kadar önce başladı.

Hem işaret dilini hem bir körün nasıl baston kullandığını ve gören kişinin ona eşlik ederken nasıl yürüdüğünü öğrendim" ifadesini kullandı.

Daktilo kullanma eğitimi de aldığını dile getiren Saat, kendisine ''görmesem hayatı nasıl algılarım?'' sorusunu yönelterek, iç dünyasında hazırlık yaptığını belirtti.

Kaynak: AA