Sokakta Kalan Kadına Siirt Valiliği Sahip Çıktı

Siirt'te kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından kış ortasında evden çıkarılan ve sokakta kalan Feride Önkü’ye Siirt Valiliği sahip çıktı.

Sokakta Kalan Kadına Siirt Valiliği Sahip Çıktı

Feride Önkü adlı vatandaşa her türlü desteğin verileceğini belirten Vali Aydın, devlet olarak vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Vali Aydın, "Valiliğimizce yapılan araştırma ve incelemede Feride Önkü adlı vatandaşımızın tek başına yaşadığı, üç çocuğunun bulunduğu ve çocukların İstanbul’da yaşadığı, vatandaşımızın psikolojik rahatsızlığı bulunduğu tespit edilmiş olup, psikolojik hastalığı nedeniyle ev sahibi tarafından sokağa terk edildiği anlaşılmıştır" dedi.

Feride Önkü adlı vatandaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan rutin yardımların yanı sıra özürlü maaşı da bağlandığını ifade eden Vali Aydın, "Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Engelsiz yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine daha önce bir kaç kez yerleştirildiğini, korumaya alındığını ancak her seferinde burayı terk ettiği anlaşılmıştır" diye konuştu

Olayın bazı basın yayın organlarına yansıması üzerine ilgili kamu kuruluşlarına talimat verdiğini aktaran Vali Aydın, ivedilikle sokağa terk edilen vatandaşın eşyalarını emanete alındığını, kendisini de Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yerleştirildiğini, burada sağlık kontrolünden geçirildiğini, en kısa sürede de tedavisi için her türlü desteğin de sağlanacağını belirtti.

Vali Aydın, "Çok güçlü bir devletimiz var. Sosyal devlet anlayışı içerisinde, devletimiz vatandaşlarımıza her türlü yardımı yapmaktadır. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacaktır. Yardıma muhtaç tek bir vatandaşımızın kalmaması için çevrelerinde bu tür vatandaşların bulunduğunu gören hemşerilerimizin ve basın kuruluşlarımızın bunları mutlaka Valiliğimize bildirilmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA