Şırnak'ta Demirleri Çalınan Enerji Nakil Direkleri Tehlikeye Neden Oluyor

Şırnak'ta demirleri çalınan enerji nakil direkleri tehlikeye neden oluyor.


Demir parçalarının sökülmesinin elektrik kesintilerine yol açtığını ifade eden TEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü yetkilileri, bu tahribatın direklerin devrilmesine de yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Yetkililer kışın meydana gelen sürekli elektrik kesintilerinin demir parçalarının sökülmesi ile direklere zarar verilmesinden kaynaklandığını, sökülen demir parçalarının 5 liraya satılarak arazi sınırı belirlemek ya da bahçelerin etrafını çevirmek için kullanıldığını belirtiyor.

TEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü Şebeke Amiri Metin Bayar, AA muhabirine, bazı vatandaşların arazilerinin sınırlarını belirlemek veya bahçelerin etrafını kapatmak için elektrik direklerindeki demir aksamı söktüğünü anlatarak, bu nedenle kar yağışı veya bir rüzgar ile direklerin devrilme riski bulunduğunu söyledi.

Avcıların av tüfeğiyle veya çocukların sapanla direklere ve elektrik hatlarına zarar verdiğini ifade eden Bayar, şöyle dedi:

"Şu ana kadar 15 elektrik direğinin demirleri sökülmüş. Ekiplerimiz tahrip olan elektrik direklerini onarmak için yoğun çaba sarfediyor. Onardığımız hat Şırnak'tan Kasrik beldesine kadar enerjiyi sağlayan önemli bir hat. Bir direkteki tahribatın maliyeti çok yüksek. Bazı vatandaşlar maalesef bunu gözardı ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Aksi taktirde hem onlar hem biz mağdur oluyoruz. 7 elektrik direğinin yarısına kadar demirleri sökülmüş. Bir direğin düşmesi diğer direklerin de düşmesine neden oluyor. Bu onarımlar sürene kadar elektrik kesintisi kentte bir hafta sürebilir. Çünkü sökülen demirler ve meydana gelen tahribat Şırnak ve Kasrik beldesi arasındaki tüm yerleşim birimlerini enerjisiz bırakıyor."

Kaynak: AA