Saruhanlı'da Atıksu Arıtma Tesisi Faaliyete Geçti

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Atıksu Arıtma Tesisi'nin faaliyete geçtiğini belirterek, "Gediz'in kirlenmesine neden sadece belediyelerin değil, işletmelerin de çok daha titiz ve hassas olmalarını, arıtma tesislerini yüzde 100 çalışır durumda tutmaları istiyoruz" dedi.


Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede evsel atıkların arıtılacağı tesisin tam kapasite faaliyete başladığını bildirdi.

İlçede geçen yıl yapımı tamamlanan kanalizasyon şebekesinin ardından inşaatına başladıkları arıtma tesisinin faaliyete geçtiğini kaydeden Yaralı, şunları söyledi:

"İller Bankası Genel Müdürlüğü'nce 3 milyon 567 bin liraya ihale edilen ve yüzde 50'si devlet desteğiyle yapılan tesisin inşaatı tamamlanarak, tam kapasite faaliyete geçti. Kanalizasyon şebekesine bağlantısı yapılan tesisimizde evsel atıkların arıtılmasına başlandı. Atıksu arıtma tesisimiz 2 kademeli bir tesis, ilçemizin geleceğe dönük nüfus hesaplaması yapılarak 50 bin nüfusa göre projelendirildi. İlk etapta bunun birinci kademesi olan ve 25 bin kişiyi kapsayacak kısmı yapıldı. İlçemiz için hayırlı olsun."

Kaynak: AA