'Denizli Biyoçeşitliliği ve Önemi Çalıştayı'
Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çiçek, Denizli'nin içerdiği 2 bin 286 bitki taksonu ile Türkiye florasının yaklaşık yüzde 20'sini barındırdığını söyledi.
Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Denizli Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünün düzenlediği "Denizli Biyoçeşitliliği ve Önemi Çalıştayı" PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Biyoloji Bölümü'nün 20'ye yakın öğretim üyesi ile 1992 yılından beri hizmet verdiğini, bu çalıştayın biyoloji bölümlerine öğrenci gelmemesi durumunun araştırılmasının şart olduğu bir dönemde yapılmasından dolayı ayrı bir öneminin olduğunu vurguladı.
PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska da Denizli'de biyolojik çeşitlilik, bitki ve hayvan türlerinin ortaya çıkarılması için bölüm öğretim üyeleri ve çevre üniversitelerin akademisyenleri ile bir araya geldiklerini belirterek çalıştayda Denizli'nin biyoçeşitlilik açısından önemini ortaya koyacaklarını söyledi.
PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çiçek ise "Denizli'nin Florasına Genel Bakış" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Çiçek, "Denizli, içerdiği 2 bin 286 bitki taksonu ile Türkiye florasının yaklaşık yüzde 20'sini barındırıyor. Türkiye endemik bitkilerinin yüzde 8,7'si Denizli'de yetişiyor" dedi.
Çalıştaya Denizli Vali Vekili Ekrem Erdoğan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Başyiğit, Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürü Hamdi Akan, 8 farklı üniversiteden 150'ye yakın öğretim elemanı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.