Paü'de Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Pamukkale Üniversitesinde Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi törenle hizmete açıldı.


PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, törende yaptığı konuşmada, genetikçi kimliği dışında Türkçe öğretmenliği yaptığını ifade ederek öğrencilik yıllarında Japonya'da Türk-Japon Kültür Derneğinin kurucusu olduğunu ve Türkçe öğretmenliği yaptığını hatırlattı.

Japonya'da Türkçe öğrettiği insanlarla karşılaştığında duyduğu memnuniyeti dile getiren Bağcı, diyalogların kurulması, antlaşmaların yapılması, sevgilerin dile getirilmesi gibi alanlarda aynı dili kullanmanın önemli olduğuna dikkati çekerek tercüman kullanmadan yapılan diyaloglarda hiçbir sorun yaşanmadığını vurguladı.

PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca da 60'a yakın öğrenciyi Türkçeyle buluşturduklarını, bu öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun Afrikalı olduğunu söyledi.

Türk üniversitelerinde okuyan uluslararası öğrenci sayısının geçen yıla göre yüzde altmış oranında arttığına dikkati çekti.

Açılış konuşmalarının ardından PADAM tarafından Türkçe eğitimi verilen yabancı uyruklu öğrenciler ülkelerini Türkçe olarak tanıttı, Türkçe şiirler okuyup, şarkılar söyledi.

Kaynak: AA