Kbü’de Avrupa Birliği Eğitim Sertifika Programının Dördüncü Eğitimi Yapıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) ve Konrad Adenauer Stiftung işbirliği kapsamında düzenlenen ‘Avrupa Birliği Eğitimi Sertifika Programı’nın eğitim seminerlerinin dördüncüsü yapıldı.

Kbü’de Avrupa Birliği Eğitim Sertifika Programının Dördüncü Eğitimi Yapıldı

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Akdemir tarafından gerçekleştirilen eğitim semineri KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

‘Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri’ konusunda gerçekleştirilen dördüncü eğitim seminerine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Aşgın, Üniversite Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Akdemir, 2003 yılından beri Avrupa Birliği üzerinde çalışmalar yaptığını söyleyerek, “ Türkiye AB ilişkilerinin hukuki, siyasi, ekonomik ve kültürel bütünlüğü vardır. Eğer bütün farklı boyutlarını düşünürsek Türkiye-AB ilişkilerini daha iyi analiz edebiliriz. Bir akademisyen olarak bu konuya şöyle bakmalıyız. Bu ilişkinin bize faydası nedir? AB Türkiye’den nasıl fayda sağlayabilir? diye düşünürsek daha sağlam bilgilere ulaşabiliriz.” diyerek eğitime başladı.

Yrd. Doç. Dr. Erhan Akdemir eğitim seminerinde, Ortaklıktan Tam Üyelik Başvuru Sürecine, Ankara Antlaşması, Hazırlık Dönemi, Geçici Protokol, Türkiye-AB ilişkileri, Gümrük Birliği ve İçeriği, Gümrük Birliği’nde Türkiye’nin üstlendiği roller, Lüksemburg Zirvesi, Gündem 2000, Aralık 1999 Helsinki Zirvesi, Katılım Ortaklığı Belgesi, Ulusal Program, İlerleme Raporu, Dünya Ekonomi Raporu, 2013 İlerleme Raporu, 99’dan 2002’ye kadar Geçen Süre, 17 Aralık Sonrası Dönemin Teknik Yönleri, AB Müktesebatı, Müzakere Süreci, Tarama Süreci, Türkiye’nin Müzakere edebileceği Konular, Müzakere Çerçeve Belgesi, AB Tarafından Askıya Alınan Başlıklar, Türkiye’nin Katılım Süreci İçin AB Stratejileri ve AB’nin Türkiye’nin Bürokratik Dönüşümüne Etkileri konularına ayrıntılı bir şekilde değindi.

Eğitim semineri Akdemir’in katılımcıların sorularını cevaplandırması ile sona erdi.
Kaynak: İHA