Chp'li Piriştina Açıklaması

Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, ilçenin tarihi binaların restorasyonu ile cazibe merkezine dönüştürmek istediği ilçeyi, kültür ve sanat merkezleriyle donatacağını söyledi, "Gaziemir’deki yeni fuar alanını düşünerek otel yatırımlarını ele alacağız" dedi.

Chp'li Piriştina Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, İzmir’in en eski yerleşim yerlerinden olan ilçeyi, tarihi binaların restorasyonlarıyla cazibe merkezine dönüştüreceğini söyledi.

Bu projeyle eş güdümlü olarak yeni kültür ve sanat merkezlerinin inşa edileceğini dile getiren Levent Piriştina, Gaziemir’de yapımı devam eden yeni fuar nedeniyle bölgede oluşacak konaklama ihtiyacına cevap verecek otel yatırımlarına da ön ayak olacaklarını kaydetti.

Buca’nın tarihi bina bakımında zengin bir mirasa sahip olduğunu ifade eden Piriştina, “Birçoğu kullanılmaz durumdaki tarihi binaları restore ederek yaşanan ve turizme hizmet eden yapılara dönüştüreceğiz. Bu sayede Buca’nın tarihinde önemli bir yeri olan Levanten hemşehrilerimiz ile bağlarımızı yeniden güçlendireceğiz” diye konuştu.

Buca halkının kendi kültürü ve sanatsal gelişimini ifade etmek ve geliştirmek için yeni merkezlere ihtiyaç olduğunu anlatan Piriştina, “İzmir’in ikinci büyük üniversitesini barındıran kente yakışan kültür, sanat ve kongre merkezleri inşa edeceğiz” diye konuştu.

Nüfusunun çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Buca’da sosyal donatı alanlarının hızlı artması gerektiğini de vurgulayan Piriştina, şöyle devam etti: “Yaklaşık 60 bin öğrencinin bulunduğu ilçede onlara kafe ve eğlence mekanlarının yer aldığı ve adına ‘gezi’ diyeceğimiz bir pasaj oluşturacağız. Gaziemir’deki yeni fuarın yakınlığı nedeniyle Buc a’nın gelişimini de tetikleyeceğini öngörüyorum. Bölgede konaklama konusunda ciddi bir talep meydana gelecek. Bu ihtiyaca cevap vermek üzere Buca’da otel yatırımlarının yapımına özel önem vereceğiz. Halkımızın desteğiyle bu projeler hayata geçirip yepyeni bir Buca oluşturacağız.”
Kaynak: İHA