Rajoy ve Hollande Avrupa Meseleleri ve Bankalar Birliğini Görüştü

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile iş artışı ana odak olmak üzere Avrupa meseleleri ve bankalar birliğini görüşmek üzere bir araya geldi.


Rajoy ve Hollande, İspanya Başbakanlık konutu Moncloa Sarayı’nda gerçekleştirilen görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenleyerek basına açıklamalarda bulundu. Toplantıda, İspanya ve Fransa’nın, AB’nin iş artışı ve yeni iş alanları açma ve özellikle gençlerin işsizliği konusunda daha fazla çalışması gerektiği üzerinde anlaşmaya vardığını dile getiren iki lider, AB’nin finansal kurumlarına da, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlere kredi akışını daha fazla genç insanın iş sahibi olmasını hedefleyerek yeniden canlandırmaları çağrısında bulundu.

Avrupa bankalar birliği konusundaki adımların da hızlandırılmasını beklediklerini ifade eden liderler ayrıca Barselona ve Paris arasında yeni bir yüksek hızlı tren yolunun 15 Aralık’ta açılış töreninin yapılacağını duyurdu.

İspanya Başbakanı Rajoy, tren yolunun açılışının iki ülke arasındaki yakın bağları pekiştireceğini belirtirken, ülkesinin ekonomisini de geliştireceğine inandığını ifade etti.

Kaynak: İHA