Kredi Garanti Fonu’ndan Ayso’ya Ziyaret

Kredi Garanti Fonu Aydın Şube Müdürü Şükrü Ezen, Aydın Sanayi Odası’nı (AYSO) ziyaret etti.


Kredi Garanti Fonu Aydın Şube Müdürü Şükrü Ezen, AYSO’da AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Başkan Yardımcısı Merve Alpargun Altıntaş ve AYSO Yönetim Kurulu üyesi Sinan Yılmaz ile Genel Sekreter Kerem Öden tarafından karşılandı.

Ziyareti için Ezen’e teşekkür eden AYSI Başkanı Şahin, “Artık ihracat yapan belli bir pazarı bulunan yada ihracat yapamaya yeni başlayan, bir projesi veya fikri olan sanayicilerimizin veya girişimcilerimizin nakit ihtiyaçları kredi, fon ve hibe gibi enstrümanlar ile gerçekleşmekte. Kredi Garanti Fonu, acil nakit ihtiyaçlarında da bankaların riskini alacak ve firmaların talep edilen ek teminatlar ile zaman kayıpları yaşamalarını veya kredi çıkacak mı yada çıkmayacak mı gibi endişeleri de ortadan kaldıran kurumlardan birisi” dedi.

Kredi Garanti Fonu’nun işletmelere verdiği hizmetler hakkında bilgi beren Aydın Şube Müdürü Ezen de, ““KGF AŞ Aydın Şubemiz, 1 Şubat 2012 yılından itibaren Aydın Ticaret Borsası’nda faaliyete geçti. KOBİ’lerimizin bankalardan kullanacakları krediler için teminat yetersizliği durumunda devreye girerek kefalet desteği vermekte, kendisi kredi kullandırmamaktadır. İlimizdeki tüm banka şubeleri, KGF’ye uygun firmaları şubemize yönlendirmektedirler. Bu firmalarımız, KOBİ vasfına sahip ve herhangi bir odaya kaydı bulunan her türlü ticari işletmeler, esnaf ve sanatkarlar, çiftçiler ve tarımsal işletmeler ile kooperatifler de olabilir. KGF başarı vadeden genç, kadın ve yaratıcı girişimcilerle, iyi iş fikirlerinin önündeki teminat yetersizliği engelini ortadan kaldırarak finansmana erişimini kolaylaştırmaktadır. Kuruluşumuz özkaynak kefalet üst limiti bir KOBİ lehine 1 milyon TL ve doğrudan veya dolaylı olarak risk grubu oluşturduğu işletmeler için ise 1,5 milyon TL’dir. Risk paylaşım esasına göre çalışan Kredi Garanti Fonu A.Ş. söz konusu limitler dahilinde kalmak koşuluyla, kredinin en çok yüzde 80’ine kadar kefalet vermektedir. İhracatçı Firmalarımızın doğrudan KGF’na başvurmaları halinde, T.Eximbank kredilerine yüzde 100 kefalet verilebilmektedir” diye konuştu.

AYSO BaşkanıŞahin, ziyaretin sonunda KOBİ’lere verdikleri kefalet ve üstlendiği riskler sayesinde işletmelere uzun vadeli ve uygun maliyetli daha çok banka kredisi kullanabilmelerini sağlan ve de girişimciliği teşvik KGF’ye Aydın Şube Müdürü Ezen nezdinde teşekkür etti.
Kaynak: İHA