Fransa'da Fuhuşa Ceza Getiren Yasa Teklifi

Fransa'da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, Fransızların önemli bir kısmının fuhuş müşterilerine ceza verilmesini öngören yasa teklifine karşı olduğunu ortaya koydu.


CSA kamuoyu araştırma şirketinin anketine göre, Fransızların yüzde 68'i bu konuda yasak getirilmesine karşı çıkarken, yüzde 32'si yasağın olumlu olduğu düşüncesinde.

Sosyalist milletvekilleri tarafından sunulan yasa teklifine yine aynı parti içinde birçok milletvekili itiraz ediyor. Yasa teklifi, fuhuş için para ödeyenlerin 1500 avroyla cezalandırılmasını öngörüyor. Suçun tekraranması halinde para cezası 3000 avroya kadar çıkabilecek.

Fransa meclisinin ilgili komisyonu, yasa teklifini kabul etmişti. Meclis genel kurulunda yasa teklifiyle ilgili dün başlaması öngörülen görüşmeler yoğun gündem nedeniyle cuma gününe ertelenmişti. Meclis komisyonunda yasa teklifine eklenen değişiklik önergeleri, özellikle fuhuşa zorlanan laşı küçük kadınlara konut ve mali destek gibi yardımlar yapılmasını da öngörüyor.

Fransa'da ünlü şarkıcı Charles Aznavour ve sinema sanatçısı Catherine Deneuve'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı, fuhuş müşterilerine ceza verilmesini öngören yasa teklifi aleyhinde başlatılan imza kampanyasına destek veriyor.

Fransa'nın eski kültür bakanlarından Jack Lang'ın da yer aldığı 70 ünlü kişinin imza attığı dilekçede, "Amacımız fuhuşu övmek ve desteklemek değil, bu işi yapanların ve müşterilerinin suçlu gibi değerlendirilmesine karşı çıkmak" ifadesi kullanmıştı.

Kaynak: AA