Bayraklı'da Öğretmenlere Coşkulu Kutlama

Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Öğretmenler günü özel konseri ile bir kez daha dinleyicilerini mest etti.

Bayraklı'da Öğretmenlere Coşkulu Kutlama
Seher Dilmaç Meriç ve Tolga Meriç çiftinin konuk solist olarak katıldığı konserde salonu dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan söyledikleri 10. Yıl Marşı geceye damgasını vurdu.
Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen konser öncesi tüm vatandaşlara Türk Bayrağı hediye edildi. Salonun kısa sürede dolmasıyla birlikte konserin ilk bölümü Şef Halil Altınköprü önderliğindeki koronun seslendirdiği çoğunluğunu hicaz makamındaki şarkılarla start verdi. Kimi zaman vatandaşların da eşlik ettiği Öğretmenler günü özel konserinin ikinci bölümünde ise Seher Dilmaç Meriç ile Tolga Meriç çifti sahne aldı.

Ege Üniversitesi'nde akademisyen olarak da görev yapan Seher Dilmaç Meriç Öğretmenler günü konserinde sahne almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bir çift olmanın yanı sıra mükemmel bir de uyuma sahip olan Meriç Çifti adeta müzikseverlerin kulağının pasını sildi. Konserde verilen kısa arada sahneye çıkan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Meriç Çifti ile Koro Şefi Altınköprü'ye çiçek sundu.

Konuk solistlerin mükemmel bir çift olduğunu kaydeden Başkan Karabağ, "Kadınla erkeğin yan yana durmasına tahammül bile edemeyen bir anlayışın hükmettiği günleri yaşıyoruz. İnadına Atatürk, inadına Türk bayrağı, inadına Cumhuriyet diyorum. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tekrar kutluyorum" dedi.

Başkan Karabağ ve Meriç çifti ellerine aldıkları Türk Bayraklarını sallayarak salonu dolduran binlerce misafir ile birlikte coşkuyla 10. Yıl Marşına eşik etti. Al bayrakların sallandığı gecede coşku dakikalarca devam etti. Meriç Çifti marşın ardından konseri koronun arasına katılarak devam etti. Konserin sona ermesiyle müzikseverler, sanatçıları ayakta alkışladı.
Kaynak: İHA