Tavşanlı'da 'köstebek'Tartışması

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Çukurköylüler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği hazırlanan törenle açıldı.

Tavşanlı'da 'köstebek'Tartışması
Törende dernek başkanı Fevzi Altun ve Mustafa Güler arasında ki "Köstebek" odaklı atışma dikkat çekti. Altun"Köstebek Mustafa, köstebekliğini buraya yansıtmadı"derken, Mustafa Güler ise Fevzi Altun'un 2004'te belediye başkan aday adayı olduğunu hatırlatarak "Denekte sosyal yapıdan ziyade, o' günlerden bugüne gelen siyasi bir anlayış var."dedi
Çukurköylüler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılış töreni siyaset, iş ve spor camiasını bir araya getirdi. Çukurköy mahallesinde gerçekleştirilen törende muharrem ayında olmamız nedeniyle hazırlanan aşureler de vatandaşlara dağıtıldı.

Açılış töreninde konuşan Dernek Başkanı Fevzi Altun, amaçlarının sosyal alanda toplumun önem verdiği tüm değerler üzerinde faliyet yürütmek olduğunu kaydetti.

Eğitim ve kültür alanında ki çalışmaların yanı sıra mahelle sınırları içerisinde mezarlık, yeşil alan, piknik alanları, tarım ve zirai alanların korunması, leblebi gibi yöresel ürünlerinde tanıtımı konusunda faliyet yürüteceklerini belirten Fevzi Altun, siyasi anlamda alınan bazı kararları da eleştirdi.

2009 yılında belediyenin kapatılmasını eleştiren Altun"Biz köy iken muhtarlarımızın açık gözlülüğü sayesinde farklı hizmetleri alabildik. Belediye olduk yine farkımız ortaya çıktı. Nazmi Sarı ve Hasan Hüseyin Koyun'dan Allah razı olsun" dedi
Dernek başkanı Fevzi Altun, bu isimleri andıktan sonra sözü Tavşanlı Belediyesi'nin mahllede yürütmüş olduğu çalışma performansını eleştirdi.

Altun, Mustafa Güler'in Tavşanlı'da Köstebek Mustafa olarak anıldığını belirterek"Mustafa Güler'in çalışmaları Tavşanlı'da taktirle karşılanıyor. Başkanın lakabı Köstebek Mustafa, ancak köstebekliğini Çukurköy'e pek yansıtmadı. Biz hizmetlere alışkın olduğumuz için bu derneği kurduk ve buradan faliyetlerimizle halkımıza hizmet etmeyi düşündük"dedi
Fevzi Altun, Çukurköy düğün salonunda yapılacak toplantıların ardından mahalleye yapılması gereken hizmetleri tespit edeceklerini, ardından da siyasi partilerin başkan adaylarıyla konuşarak bir nevi oy karşılığında pazarlık yapacaklarını kaydetti.

Yapılan bu konuşmaların ardından kürsüye gelen Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise Fevzi Altun'un 2004 yılında ki yerel seçimlerde Ak Parti'den belediye başkan aday adayı olduğunu hatırlatarak kurulan derneğin sosyal bir yapıdan ziyade, 2004 yılndan bugüne yansıyan siyasibir yapıya sahip olduğunu kaydetti.

Mustafa Güler açıklamasında "2004 sayın başkan aday adayı idi. Derdide diğer başkanlarımız gibi Çukurköy'e ne yapabilirimdi. Ancak başkanlık Hasan Hüseyin abimize nasip olmuştu. O günlerden bugünlere gelen düşüncelerle kurulan bir derneğin siyasi düşünce gözetmeksizin başkanlığını yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyor"dedi
Başkan Güler, köstebek meselesinde ise rahatsızlık duymadığını ifade ederek"Allah bazen insanlara çalışmalarının karşılığında böyle sıfatlar verdirir. Çukurköy'de camimize ve kulübümüze dükyanlarla birlikte yer verdik. Leblebi sektöründe ki hızlı gelişme karşısında ekonomi zayıfladı. Kaldırımları ters düz etmekle bir yere varamayız. 3 yıldır her ortamda söylediğim gibi leblebi konusunu önemseyip ekonomiyi güçlendirmeliyiz. Gelecek yıl Allah nasip ederse yapacağımız çalışmalar sonrasında 10 lira olan arazileriniz 50 lira olacak. Bir zamanlar Moymul'un altında ki araziler nasıl değerlendiyse buralarda aynısı olacak. O dönemde Moymul halkı bu getiriyi değerlendiremedi. Siz değerlendirin"dedi
Başkan Güler, Çukurköylülere bazı tavsiyelerde de bulunarak kazanılan maddi varlıkların düğün, ev, araba gibi yarış haline getirilen unsurlara harcanmamasını, gelecek nesillere aktarılmasını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde derneğin açılışı yapılarak hazırlanan aşuereler vatandaşlara dağıtıldı.
Kaynak: İHA