Silifke'de 'Yüksekokuldan İlköğretime Sevgi Köprüsü Projesi'

Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu, Silifke Belediyesi ile Mara Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde "Yüksekokuldan İlköğretime Sevgi Köprüsü" adlı sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.


Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aşkın Bahar, Mara İlköğretim Okulu'nda düzenlene proje tanıtım toplantısında, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin öğrencilerin gelişimi ve toplumun geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bu tür etkinliklerin tüm okullarda yapılmasının gerekliliğine dikkati çeken Bahar, yüksekokul öğrencilerinin daha önce de "Giysi Bankası Projesi" ve huzurevi ziyareti gibi etkinliklerde görev aldıklarını belirtti.

Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Gani Coşkun, bu tür projelerin yardımlaşma ve kaynaşma açısından son derece önemli olduğunu belirterek "Böyel projelerin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması ve sıcak bir ortam oluşturulması amacıyla yüksekokuldan gelen 60 öğrenci, getirdikleri hediyeleri Mara İlköğretim Okulu'nda okuyan küçük öğrencilere verdi.

Kaynak: AA