Alaşehir’de Hafızlar Belgelerini Aldı

Alaşehir Müftülüğü hafızlıklarını tamamlayan Züleyha Bilbay, Ebru Ören, Leyla Ören, Sultan Kaplan ve Hüsniye Özkan’a sertifikalarını verdi.

Alaşehir’de Hafızlar Belgelerini Aldı

Alaşehir'de ilk kez Hafızlık İcazet Merasimi yapıldı. İlçe müftülüğüne bağlı İbrahim Çakır Kız Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayıp belge alan 5 kız öğrenci için Alaşehir Sinema Salonu'nda bir merasim düzenlendi.

İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit Alaşehir de ilk kez hafızlık merasimi yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek Kur'an Kursu faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi. Hafız kızların tamamının İmam-Hatip Lisesi'ni de açıktan bitirmek üzere olduğu müjdesini verdi. Kendilerine sopnsorluk yapan başta Alaşehir Esnaf Kefalet Kooperatifi yetkilileri olmak üzere emeği geçen ve programa katkıda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.Öğrenciler Kur'an ,şiir ve ilahiler okudular.

Manisa Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya ise yaptığı konuşmada hafızlığın öneminden bahsetti.Kur'an-ı Kerim ve hadis-i Şeriflerden örnekler verdi. Peygamber efendimizin, "Evladına Kur'an öğretene kıyamet günü Cennette tac giydirilir" sözünü hatırlattı. Daha sonra hafızlara taç giydirildi ve belgeleri verildi.

Hayırseverlerin katkılarıyla Cumhuriyet altını, çeyrek altın, saat, kolye, başörtüsü, elbise ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Günsel Ateş ayrıca öğrencileri bu güzel gün için tebrik ederek hediyelerini takdim etti. İlçe Müftüsü hafızları yetiştiren hocaları Huriye Kula ve Mustafa Karataş'a teşekkür plaketi verdi. Yapılan dua ile program sona erdi.
Kaynak: İHA