Aygül Özkan aşağı Saksonya Eyalet Meclisine Üye Olma Yolunda

Hristiyan Demokratik Birlik Partili David McAllister'in gelecek yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde liste başı adayı olarak gösterilmesi durumunda, yerine CDU Yönetim Kurulu Üyesi Aygül Özkan'ın eyalet meclisine girebileceği belirtildi.


Spiegel'de yer alan habere göre, geçen dönem Aşağı Saksonya eyaletinde başbakanlık yapan Mc Allister'in Avrupa Parlamentosu seçimleri için liste başı adayı olması henüz resmi olarak belirlenmedi ancak CDU'lu siyasetçiler prensipte bu konuda anlaştı.

CDU Parti Başkanı Angela Merkel'in, Mc Allister'nin aday gösterilmesine sıcak baktığı da ifade edildi.

Mc Allister'in ilk aşamada gelecek hafta sonu CDU Aşağı Saksonya eyaleti tarafından liste başı adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Avrupa Parlamentosu Başkanı ve Sosyal Demokrat Parti üyesi Martin Schulz'e rakip olması beklenen Mc Allister'in, Avrupa'ya eleştirel bakan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi tarafından gelen olumsuz tepkileri de dengelemesi bekleniyor.

Öte yandan Mc Allister liste başı adayı olarak AP'ye seçilmesi durumunda eyalet meclisindeki görevini bırakacak. Bunun sonucunda da yedek listede ilk sırada bulunan Özkan eyalet meclisine üye olarak girecek.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Aygül Özkan zamanın eyalet başbakanı ve Almanya Cumhurbaşkanlığından istifa etmek zorunda kalan Christian Wulff tarafından bakanlığa atanan ilk Türk kökenli siyasetçi olarak Almanya tarihine geçen isim olarak biliniyor.

Özkan ayrıca halihazırda CDU ile Sosyal Demokratlar arasında yürütülen koalisyon pazarlıklarında çifte vatandaşlık konusunda partisi adına görüşmelere katılıyor.

Kaynak: AA