Türk Sağlık-sen Antalya Şubesi Olağan Genel Kurulu

Türk Sağlık-Sen Antalya Şubesi Olağan Genel Kurulu yapıldı.


Antalya Turizm Uygulama Oteli'nde yapılan ve divan başkanlığına Bünyamin Şeçme'nin seçildiği genel kurulda daha sonra konuşmalar yapıldı.

Şube başkanı Ali İhsan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, genel sağlık sigortasının faturasının vatandaşa çıkmaya başladığı, parasız sağlık iddiası ile başlatılan düzenden sağlıkta her adımın paralı ve sürekli zamlanır hale geldiğini öne sürdü.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan araştırmada, TÜİK tarafından yayınlanan sağlık madde fiyatlarında 2008-2013 yıllarındaki artışların incelendiğini bildiren Yılmaz, 5 yıllık artışın ortalamasının yüzde 121 olduğunu kaydetti.

Sağlıkta şiddetin acilen çözülmesi gereken bir konu olduğunu vurgulayan Yılmaz, ilde yapılan bir anketin sonuçlarına göre çalışanların yüzde 73,8'inin en az bir defa şiddete maruz kaldığını, yüzde 45,3'ünün de yöneticilerin sözel veya fiziksel şiddetine uğradığını anlattı.

Yılmaz, 12 Eylül 2010'da yapılan anayasa referandumu sonrasında toplu görüşmelerin sonlandırılıp, kamu çalışanlarına grev olmayan toplu sözleşme hakkı tanındığını hatırlatarak, "Referanduma 'evet' derken nikah masasında eşlerine 'evet' dediklerinden daha istekli olduklarını belirten 'yetmez ama evet'çiler, 2013 Ağustos ayında yetkilendirilmiş olarak toplu sözleşme masasına oturdular. Uzlaşma Kurulu süresi dahil 30 gün sürebilecek toplu sözleşmeyi 7'nci günde sonuçlandırdılar" dedi.

Konuşmaların ardından faaliyet ve denetleme raporlarının okunarak ibra edilmesinin ardından yapılan seçimde 91 delege oy kullandı. Tek aday olarak katılan ve 86 oy alan mevcut başkan Yılmaz'ın yeniden başkanlığa getirildiği seçimde 5 oy da geçersiz sayıldı.

Kaynak: AA