Mhp Genel Başkanı Bahçeli antalya'da Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'yi bu güzel imkanla, siyasal güçle daha da güçlü yapmak dururken 36'yı diline dolamışsın. Bu milleti 36'ya bölmekle nereye varmak istiyorsun?" dedi.


Bahçeli, Kumluca ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan platformda halka seslendi. Yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına Kemal Çelik'i aday gösterdiklerini belirten Bahçeli, 8 Aralık'ta İstanbul'da yapacakları toplantı ile tüm bölgelerdeki belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını kaydetti.

Bahçeli, yerel seçimlerde tüm belediye başkan adaylarına başarılar diledi.

Siyasi partilerin Türk milletinin sorunlarını çözmek ve daha mutlu insanların yaşadığı bir ülke oluşturmak için çaba gösterdiğini vurgulayan Bahçeli, her insanın siyasi bir partiye gönül verdiğini ve bu tercihlere de saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de 1923 yılından 2013'e kadar ülkeye hizmet eden tüm milletvekilleri, siyasi parti liderleri ve başbakanlara MHP olarak teşekkür ettiklerini dile getiren Bahçeli, bu süreçte bazı siyasi partilerin tek başına, bazı siyasi partilerin ise koalisyon ile iktidara geldiğini anımsattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümetin 2002 yılında iktidara geldiğini kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bu dönemde ne yapılmış? Sanki herşey bu zatın döneminde yapılmış. Kibire yönelmiş. Şimdi de diktatörlüğe yönelmiş ve zavallı olmuştur. AKP'ye oy vermiş kardeşlerimizi incitmemek lazım. Onları kırmak niyetinde değilim. Bu gidişata bir 'Dur' demek lazım. Bu AKP'lilerden başlasın. Başbakan AKP'yi kurduğunda ilk yaptığı şey, milli görüş gömleğini çıkartmak oldu. O gömleği çıkardı, ardından da önünde AKP, arkasında AB yazan gömlek giydi. Bu millet buna da ses çıkarmadı ve sana desteğini sürdürdü. Bu desteğe rağmen milletten ne istiyorsunuz."

- "36'yı diline dolamışsın"

AK Parti'nin Türkiye'nin sorunlarını çözme açısından büyük bir siyasi gücü elinde bulundurduğuna dikkati çeken Bahçeli, çok güzel hizmetlerin yapılabileceğini ifade etti.

Daha iyisinin de yapılabileceğine değinen Bahçeli, "Türkiye'yi bu güzel imkanla, siyasal güçle daha da güçlü yapmak dururken 36'yı diline dolamışsın. Bu milleti 36'ya bölmekle nereye varmak istiyorsun?" diye sordu.

Bölünme çabalarına karşı Türk milletinin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, ülkenin Türk-Kürt çatışmasının eşiğine getirildiğini savundu. Başbakan Erdoğan'ın kendilerine yönelik "Bunlar Sivas'ın ötesine gidemez" dediğini de hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Niye gidemeyeceğiz? Orası Türkiye toprakları değil mi? İkide bir bu cümleyi ağzına alıp neyi kastediyorsun? Barzani'yi oraya getirince oraya sahip mi olacağını sanıyorsun? Türkiye bölünmenin eşiğindedir. Bu iktidarın yanlışından dönmesinin yolu anarşi yolu olmamalı, darbeler olmamalı. Bu iktidar millet iradesi ile gelmişse bunu tekrar millet iradesi ile göndermenin yolunu bulmalıyız. İktidar gerekli dersi almaz, dikkati çekilmez ise bu yanlışlıklar devam edecektir. Türkiye, iç çatışmanın eşiğine gelecektir. Kimse heveslenmesin. Bu millet bu devleti böldürtmez. Recep Tayyip Erdoğan aklını başına al. Türk milletinin şamarını yemedin. Yediğin zaman yerinden kalkamazsın."

- "Peki çocukları ne yapacağız?"

Bahçeli, insanları Türk-Kürt diye ayırmanın yuvaları da ayırmak anlamına geleceğine değindi. Türkiye'de farklı etnik kökenlerden vatandaşların birbiriyle evlendiklerini de anlatan Bahçeli, "Kürt-Türk diye ayırırsanız bu yuvaları da ayırmış olursunuz. Peki çocuklarını ne yapacağız? Bunun hangisi Türk, hangisi Kürt? Recep Tayyip Erdoğan, 'Eşim Arap' diyor. Öyleyse Bilal'e ne diyeceğiz? Bu millet seni kucaklamış ve ailene saygı duymuş. Öyleyse sen nereden aldığın görevle bu milleti parçalamaya çalışıyorsun?" dedi.

Yerel seçimlerin millet iradesine yönelik büyük bir imtihan olduğunu vurgulayan Bahçeli, milletin bu seçimlerle iktidara "Uyguladığınız politikaları tasvip etmiyoruz" demesi gerektiğini savundu. Bahçeli, " Bu kafa yapısıyla Cumhurbaşkanlığına hevesleniyorsan, bu diktatörlüğü de oraya taşımış olursun. Mileti bu hale getirmiş bir kişiye devletin başı teslim edilemez" diye konuştu.

-Bahçeli, Finike'de de halka seslendi

MHP Lideri Bahçeli, Finike ilçesinde de fuar alanında kurulan platformda halka seslendi. Milletin geleceğe güvenle bakamadığını ileri süren Bahçeli, sosyal ve ekonomik sorunların çözülebileceğini ancak kutuplaşma ve anarşinin ülkenin sonunu getirebileceğini kaydetti.

Türkiye'de kadınların güvenliğinin kalmadığını ifade eden Bahçeli, "Bu iktidar döneminde kadına yönelik şiddet artmıştır. Gerekli tedbirlerin alınması noktasında iktidar zorluk çekmiştir. Büyükşehirlerde asayiş kalmamıştır. Kişiler gece sokağa çıkamaz durumdadır. Vatan hainleri molotof kokteyli atıp araba yakar, belediye otobüsü içindeki insanları yakmaya teşebbüs eder hale gelmiştir" dedi.

Barış sürecinin altında terör örgütlerinin bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu:

" diyorlar. Teröristler yollarda kontrol yapıyor, haraç kesiyor. 'Buralar bizim devletimizdir' diyerek vergi topluyor. Bu edepsizliği ortadan kaldıracak emniyet gücü ve silahlı kuvvetler olmadığı sürece kim çatışacak, kimin anası ağlayacak? Bu aldatmacadan ülkemizin kurtulması lazım. Türkiye bölünmenin eşiğinde. PKK siyasallaşıyor. İmralı canisi cezaevinde ziyaretçileriyle görüşüyor. Bir kardeşimizin yakını bir sebeple cezaevine gitse görüş günü o kardeşimizin burnundan geliyor ancak 40 bin kişinin katili devletçe besleniyor. Yurt dışında beslenen birisi geliyor ve elini kaldırıyor. Neymiş? Şarkıcıymış. Neresi şarkıcı hainin?"

Bahçeli, Finike Belediye Başkan adaylarının Kaan Osman Sarıoğlu olduğunu hatırlatarak, kendisine başarılar diledi.

Kaynak: AA