Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, siyasetin en önemli unsurunun seçimler olduğunu dile getirerek, siyasetin can damarının sandık ve rekabet olduğunu anlattı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Kütahya'da düzenlenen 'Siyaset Akademisi' programının son dersine konuşmacı olarak katıldı.

Soylu, siyasetin en önemli unsurunun seçimler olduğunu dile getirerek, siyasetin can damarının sandık ve rekabet olduğunu ifade etti.

Soylu, siyasetin devlet ile millet adına köprü görevi üstlendiğini vurgulayarak, “Siyasetin temeli, milletin taleplerine ve isteklerine göre devletin şekillendirilmesidir. Esnek olan devlettir. Siyasetin ortaya koyması gereken doğrular vardır. Bunlar anayasa ve kanunlar ile ortaya çıkar. 21. yüzyılın başından itibaren siyaset güç kazanıyor. Nasıl güç kazanıyor? Eğer Ergenekon, Balyoz başarılı olamazsa, bir hakimiyet kuramazsa siyaset güç kazanıyor. Bizim siyasetimiz, üniversitenin ve ilim adamlarının küçümsediği, medyanın sabahtan akşama kadar omurgasını aldığı bir siyaset değil, milletin verdiği güvene ihanet etmeyen bir siyasettir. Efendi bir devlet değil, hizmetkar bir devletiz” dedi.

"ÖZGÜRLÜKLERİ GENİŞLETİYOR"
"Türkiye ne zaman sıkışmışsa, sandık bu meseliye çözmüştür" diyen Soylu, şöyle devam etti:
"Türkiye’de Ezan-ı Muhammedi Allahü Ekber nidaları ile seslenmiyordu. Dediler ki, ‘biz istersek sizin dininizi değiştiririz, istediğimiz gibi yapar, istediğimiz gibi bir yaşam tarzı size çizeriz’. Ama 14 Mayıs 1950'de Demokrat Parti’nin iktidara gelmesiyle, sandık gücüyle, oyla ezan bu semalarda yeniden Allahü Ekber nidaları ile buluştu. Bu demokrasi ile oldu, bu sandıkla oldu.1960 darbesinin ardından 1960, 1965 seçimlerinde milletin iradesinin sandığa yansımasıyla darbenin tasfiye edildiğini, 1980 darbesinin de 1983'te millet iradesi tarafından süpürüldüğünü ifade eden Soylu, “Yetmedi, 28 Şubat geldi, insanları fişlediler, aile hayatı nasıldır diye izlediler. Hani bugün diyorlar ya, ‘AK Parti hayat tarzına müdahale ediyor’. AK Parti hayat tarzına müdahale etmiyor, özgürlükleri genişletiyor, zenginlikleri genişletiyor, demokrasiyi genişletiyor. Ama dün hayat tarzına da yaşam tarzına da, özgürlük alanlarına da müdahale vardı, hem de fütursuzca yapıyorlardı. 28 Şubat’ta sermayeye yaptılar, kırmızı sermaye, yeşil sermaye, beyaz sermaye, mavi sermaye diye sermayeye ayırdılar” diye konuştu.

HERŞEYE RAĞMEN AK PARTİ 11 YILDIR İKTİDARDA
3 Kasım 2002'de AK Parti hükümetinin göreve geldiğini, “Sizi iktidara getirmeyeceğiz”, “Biz Menderes’i idam ettik Tayyip Erdoğan da kim oluyormuş” diyenlerin olduğunu, ama milletin 11 yıldır bunlara karşı bir inanış sergilediğini dile getiren Soylu, “Belki Menderes’i verdi, belki Özal’ın rahmetli olmasını gözleri açık açık seyretti. Ama bugün diyor ki Tayyip Erdoğan’ı size vermeyeceğiz, size yedirmeyeceğiz. Ergenekon, Balyoz, Ayışığı hepsiyle beraber size dediler ki sakın ama sakın bizim çizdiğimiz çizgileri ileri almayın dediler” ifadelerini kullandı.

Sandığın ne zaman ülkenin bir problemi olursa onu çözeceğini kaydeden Soylu, “Sandık, demokrasinin ruhudur, teminatıdır. Bu ülkede ne kadar farklılıklar ve zenginlirler varsa onun teminatıdır” dedi.

Programa AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, İl Genel Meclis üyeleri, belde belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: İHA