Kto Başkanı Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bakan Yazıcı'yı Ziyaret Etti

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı ziyaret etti.


KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Bakanlık binasında gerçekleşen ziyarette, KTO'nun Yeni Fuar Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi projeleri hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya bilgi verdi.

Oda olarak Konya'nın dış ticaretini ve nitelikli eleman istihdamını artıracak projeler konusunda çalıştıklarını belirteren Öztürk, 70 bin metrekare kapalı alanla Anadolu'nun en büyük fuar merkezi projesini hazırladıklarını ifade etti.

Öztürk, yürütülen projelerle Konya'nın fuar alanının daha büyük ve modern bir hale geleceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Fuar alanımızın yapıldığı dönemde 85 milyon dolar ihracat yapan Konya'nın ihracatı bu güne kadar 15 kat arttı. Önümüzdeki on yıllık hedefimiz olarak ihracatımızı 15 milyar dolara çıkaracağız. Bunun için fuar alanımızın ihtiyaca cevap vermeyeceğini görerek büyütme çalışmalarına başladık. İmzaladığımız sözleşme ile fuar merkezimizin inşaatına başladık. Proje tamamlandığında Konya'ya Anadolu'nun en büyük kapalı alana sahip fuar alanını kazandıracağız. 70 bin metrekare kapalı alana sahip olacak fuar alanımız Konya'nın uluslararası ticaret merkezi olmasına katkı sağlayacak."

Yeni Fuar Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi'nin mimari projelerini Bakan Yazıcı'yla paylaşan Başkan Öztürk, projelerin teknik detayları hakkında bilgi verdi.

Öztürk, Bakanı Yazıcı'dan her iki projeye için destek sözü aldıklarını aktardı.

Kaynak: AA