Koyun Yetiştiricilerine Reflektörlü Yelek Dağıtıldı

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Bandırma Merinos Koyunculuk Araştırma İstasyonu işbirliği ile besicilere yönelik seminer düzenlendi.

Koyun Yetiştiricilerine Reflektörlü Yelek Dağıtıldı
Seminerde besicilere reflektörlü yelek dağıtıldı.

Belediye düğün salonundaki seminere Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Hasan Kahraman'ın yanı sıra çok sayıda çiftçi katıldı.

Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, ilçede küçükbaş hayvancılığı ıslah projesi dahilinde koyun, keçi üretici birliği üyesi 84 kişiye 94 bin 600 TL tutarında damızlık Merinos koçu verildiğini belirtti

İl Müdür Yardımcısı İbrahim Çetin ise, maksatlarının az yağlı, daha fazla et veren koyun ırkını geliştirmek olduğunu söyledi.

Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürü Mustakim Bayram, 54 personel ile faaliyet yürüttüklerini belirterek, 4 bin 130 koyun ve 224 adet mandanın bulunduğu istasyonda yerli gen ırklarını korumak için çalıştıklarını anlattı.

Seminere konuşması olarak katılan Ziraat Yüksek Mühendisi Orhan Karadağ ıslah, Dr. Hülya Hanoğlu ise, beslenme ve yetiştirme konularında üreticilere bilgi verdi. Seminer sonrası Balıkesir Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği tarafından alınan 500 adet reflektörlü yelek besicilere dağıtıldı.
Kaynak: İHA