Konak Çocuk Senatosu, Haklarına Sahip Çıktı

Konak Belediyesi Çocuk Senatosu, Dünya Çocuk Hakları Günü’nü Başkan Tartan’la birlikte kutladı.

Konak Çocuk Senatosu, Haklarına Sahip Çıktı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Konak Belediyesi Çocuk Senatosu üyeleri Kemal Atatürk Ortaokulu'ndaki arkadaşlarını Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ne davet etti. Her çocuğun doğuştan sahip olduğu eğitim, sağlık, barınma, şiddete ve sömürüye karşı korunma haklarına sahip çıkan minik senatörler, Dünya Çocuk Hakları Günü’nü Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la birlikte pasta keserek kutladı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, çocukları yeşeren filizlere benzetti ve “Bir tohum filizlenemezse toprağın içinde kalır, ama filizlenirse yeşerir, büyür, olgunlaşır, meyve verir” diyerek umutlu bir gelecek için çocuklara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Çocukların, Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayan Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Çocuk haklarına sahip çıkamazsak, çocuğa yönelik baskı ve şiddeti zamanında önleyemezsek, bunun daha sonra kadına, gence, öğrenciye şiddete; her anlamda olumsuz davranışlara dönüşmesini de engelleyemeyiz. Bakın, ‘Çocuktan al haberi’ sözü ne kadar doğru bir deyim. Eğer çocuğun bize verdiği ilk haber, ‘ben mutsuzum, umutsuzum, şiddet görüyorum, yararlanamıyorum’ oluyorsa içinde yaşadığı toplum da gelecekte çok sağlıklı olamayacaktır. Bir kent yöneticisi olarak benim temel görevim, çocuktan alınacak ilk haberin kendilerine yönelik umut, sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve dayanışma olmasını sağlamak. Bu yüzden çocukları ve Çocuk Hakları Günü’nü önemsiyorum. Bakın, Atatürk binlerce zorluk, imkansızlık içinde bile çocukların önemini dile getirdi. Birleşmiş Milletler 1989’da uyandı ama Atatürk 1920’li yıllarda bunun önemini dile getirdi.”
Konak Belediyesi Çocuk Senatosu üyeleri ve Kemal Atatürk Ortaokulu öğrencileri Dünya Çocuk Hakları Günü için hazırlanan pastayı Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la birlikte kesti. Senato üyeleri günün önemini belirten konuşmalarının ardından 20 Kasım 1989’da Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 193 ülkenin altına imza attığı haklarını okudular. Daha sonra Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesini gezen çocuklar, Magit’in (Matematiksel Güç ve İnovatif Tasarım Derneği) gönüllü öğretmenleriyle birlikte kağıt sanatı Origami ve geometrik şekillerin yer aldığı Tangram oyunlarıyla eğlenceli bir gün geçirdiler.
Kaynak: İHA