Erzurum Dt, Öğretmenler İçin Sahne Alacak

Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda oyuncular, "Çıkmaz Sokak Çocukları" oyunu, 24 Kasım'da öğretmenler için ücretsiz sahneleyecek.


Lyle Kesseler'in yazdığı, Kuvvet Yurdakul'un yönettiği oyunda, sistem içerisinde, ayakta kalmaya çalışan üç yetimin başından geçen olayların seyirciye sunulduğu, aynı zamanda vaat edilen ve "Amerikan Rüyası" olarak tabir edilen olgu dramatik bir üslupla eleştiriliyor.

Dekor tasarımını Murat Gülmez'in, ışık tasarımı Eser Dursun'un, giysi tasarımını ise Funda Çelebi'nin yaptığı oyunda, Levent Aras, Sezai Yılmaz ve Emrah Keskin rol alıyor.

EDT Bölge Müdürü Levent Aras, yaptığı açıklamada, 21-22 ve 23 Kasım tarihlerinde sahneleyecekleri oyunu Öğretmenler Günü dolayısıyla 24 Kasım'da oynayacaklarını ifade etti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce öngörülen program çerçevesinde, "Çıkmaz Sokak Çocukları" adlı oyun için saat 14.00'te sahne alacaklarını anlatan Aras, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere pazar günü 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayacağız. Genel müdürlüğümüzün öğretmenlerimize yönelik düzenleyeceği etkinlikler kapsamında, EDT olarak bizler de o gün matine seansı düzenleyerek, bu hafta sahnelediğimiz 'Çıkmaz Sokak Çocukları' isimli oyunumuzu bir kez de değerli öğretmenlerimize ücretsiz olarak sahneleyeceğiz. Öğretmenlerimiz, tiyatro bölge müdürlüğünden ve AVM'deki gişelerimizdeki görevli personelimize kimliklerini göstererek, ücretsiz biletlerini temin edebilirler."

Öğretmenlerin saygın bir meslek icra ettiğinin altını çizen Aras, "EDT olarak verebileceğimiz en güzel hediye öğretmenlerimizin üzerlerindeki tatlı yorgunluğu tiyatroyla atmalarını sağlamaktır. Ümit ediyorum ki bu küçük hediyemizi beğenirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA