Murgul Taşı ve Kardelen Soğanı Artvin'in İsmini Duyuracak

Artvin’in Murgul ilçesi yer altı zenginliği ile ülke ekonomisine katkı sunarken, ilaç sektöründe kullanılabilecek altın değerindeki Kardelen çiçeği soğanı ile ihracata hazırlanıyor.

Murgul Taşı ve Kardelen Soğanı Artvin'in İsmini Duyuracak

Artvin Valisi Kemal Cirit, inceleme ve ziyaret kapsamında beraberinde Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ile daire amirleri Murgul’a bağlı Damar Beldesinde Eti Bakır İşletmeleri'ni ziyaret etti. Vali ve beraberindeki heyeti, Fabrika Müdürü Necati Topaloğlu ve Proje Müdürü Ünsal Arkadaş’tan bakır cevherinin işlemi hakkında bilgi aldı. Buradaki ziyaretinin ardından Vali Cirit, Murgul İlçesine bağlı Korucular köylüleri tarafından hibe destekli kurulan ve yaklaşık iki milyon 750 bin liraya milyona mal olan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Kardelen çiçeği soğanı işleme tesisinde incelemelerde bulundu.

Kooperatif Başkanı Erdinç Durmuş’tan bilgi alan Vali Cirit, “Uluslar arası ticaret yapılabilen, hem Artvin’in hem de ülke ekonomisine katkı sunabilecek,doğal ortamda yetişen kar deleni, kültür ortamında çoğaltarak, Türkiye ve Dünya piyasasına sunmayı başarmışlar. Gelecekte ülkemiz için katma değerin göstergesi olacağını düşündüklerini, üreten insanlara her zaman yardımcı olunacağını, sorunlarıyla yakından ilgilenileceğini ve müteşebbislere devlet olarak her zaman destek olunacaktır” dedi.

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Erdinç,ise, doğal ortamlarda ve özellikle Murgul dağlarında yetişen Kardelen soğanın ihracatı için hazırlık içinde olduklarını, ilçenin basılan her karış toprağın altın değerindeki bitkinin bulunduğunu ve bu çiçeğin soğanının ilaç sektöründe kullanıldığını belirtti

Kaynak: İHA