Marka 2014 Yılı Mali Destek Programı
Yalova Valisi Esengül Civelek, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının mali destek programlarından en iyi şekilde yararlanılması gerektiğini bildirdi.
Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen MARKA 2014 Yılı Mali Destek Programı tanıtım toplantısında konuşan Civelek, ajansın mali desteklerinden Yalova'nın daha fazla yararlanması gerektiğini söyledi.
Civelek, MARKA'nın, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerini kapsadığını hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Ajans potansiyeli harekete geçirerek bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda etkin olabilecek, kesim çözüm üretecek projeler geliştirmektedir. MARKA'nın mali destek programlarından en iyi şekilde yararlanmak durumundayız. Bu gelişmemiz, kalkınmamız için şart. Ajansın mali desteklerinden yararlanabilmek için de ihtiyaçlar doğrultusunda özellikle ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda proje hazırlamamız, geliştirmemiz gerekiyor. Bu projeleri geliştirmek noktasında, proje tekniği önemli. Bu noktada ilimizdeki yatırım destek ofisinde bilgi, destek alabilirsiniz."
MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut ise bu yıl mali desteklerde 6 ana başlıkta planlamalarını yaptıklarını ve verecekleri 25 milyon 100 bin liralık desteğin çoğunluğunun üretim ve turizm sektörüne girecek şekilde ayarlandığını bildirdi.
Programa başvuruların 17 Ocak 2014'te sona ereceğini dile getiren Akbulut, şunları kaydetti:
"İnşallah çok sayıda firma buradan yararlanır. 25 milyon 100 bin liralık kaynağımız var. Turizm kısmının Yalova'da ilgi çekeceğini düşünüyoruz. Sayın Valimizin desteğiyle buna yöneldik. Buradan çok sayıda proje başvurusu bekliyoruz. Temiz Üretim Mali Destek Programına 5 milyon lira ayrıldı. Burada 500 bin liraya kadar mali destek verebiliyoruz. Makine İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programına da 6 milyon lira ayırdık. Burada da firmalara 500 bin liraya kadar destek verebiliyoruz. Turizm Mali Destek Programına 8 milyon lira ayırdık. Buradan en çok Yalova'nın yararlanmasını bekliyoruz. 8 milyon liranın hepsi, doğru projeler geldiği takdirde Yalova olabilir. Yalova'nın bu konuda altyapısı olduğunu biliyoruz. Teknoloji Transferine Dayalı Ticarileşme Mali Destek Programına 2 milyon 250 bin, Bilişim Sektöründe Kapasite Geliştirme Mali Destek Programında 2 milyon 750 bin ve İşletmeler İçin Mentörlük Mali Destek Programında 1 milyon 100 bin lira ayırdık."
MARKA Proje Uygulama Birimi Başkanı Şevket Kırıcı'nın, destek programlarıyla ilgili sunumuyla sona eren toplantıda, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Vali Yardımcısı Faik Ahmet Kurt, Akkök Şirketler Grubu Yalova Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Atilla Toygür, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede hazır bulundu.