İranlı Öğrenciler Fordo Nükleer Tesislerinin Etrafında İnsan Zinciri Oluşturdu

İran'da üniversite öğrencileri, ülkelerinin nükleer faaliyetlerini desteklemek amacıyla Fordo nükleer tesislerinin etrafında insan zinciri oluşturdu.


"Fordo kalbimiz" sloganı atarak bir araya gelen üniversite öğrencileri, İran'ın elde ettiği nükleer teknolojiyi koruyacaklarını ve bu yolda öldürülen nükleer çalışanlarının izini devam ettireceklerini belirtti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi'nin de arasında bulunduğu insan zincirine birçok milletvekili de katıldı.

Salihi, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Şunu bilin ki hükümetimiz aziz İran milletinin haklarını savunuyor ve emin olun ki hükümetin ve nükleer müzakere heyetimizin isteği siz öğrencilerimiz ve aziz milletimizin isteğinin dışında bir şey değildir" ifadesini kullandı.

"Müzakereleri yürüten temsilcilerimiz rejimin usulleri çerçevesinde hareket ediyor" diyen Salihi, İran halkının hakkından en ufak bir taviz verilmeyeceğini söyledi.

İnsan zinciri oluşturan öğrenciler ellerinde, "Fordo kalbimiz", "Öğrenci ölür ancak zillet kabul etmez", "Fordo'nun araştırma tesisi olmasını istemiyoruz", "Müzakere heyetimizi destekliyoruz", "Nükleer enerji şehitlerimizin kanlarının ürünüdür" ve "Ahmediruşen yolunu sürdüreceğiz" yazılı dövizler ve suikast sonucu öldürülen nükleer uzmanlarının fotoğraflarını taşıdı.

Kaynak: AA