Başkan Çakır Bitki Parkını Ziyaret Etti

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır Park ve Bahçeler Müdürlüğünde yapılan yeni Bitki Parkını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Çakır Bitki Parkını Ziyaret Etti

Başkan Çakır’a başkan yardımcıları Halit Mutlu, Mehmet Şireci, Osman Terzioğlu ve Sami Mollaoğulları da eşlik etti.Göreve geldiği günden bugüne kadar daha yeşil ve daha modern şehircilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Yüksel Çakır, şimdiye kadar şehir genelinde 36 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.

"Erzincan Belediyesi olarak kendi bünyemizde oluşturduğumuz Bitki Parkı ile şehrin yeşillendirilmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Park bahçeler müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz Bitki Parkı ilimizin iklimine uygun fidan ve çiçeklerin yetiştirilmesini sağlıyoruz. Bu yıl seramızın kapasitesini artırarak yeni alanlar oluşturduk. Özellikle cam sera ile birlikte kapasitemizin 3 katına çıkardık. Bugüne kadar şehir genelinde 450 bin metrekare yeşil alan gerçekleştirdik. Serada bulunan ve her mevsim ihtiyaç duyulacak bitkilerin anında düzenleme yapılan bölgelere nakledilmek üzere muhafaza ediliyor. Ayrıca Erzincan’ın çeşitli noktalarından alınacak Gül Fidellerinin Çoğaltılarak şehrin muhtelif yerlerine 2014 yılına kadar yüzbin gül fidesini toprakla buluşturacağız. Çevreci Belediyecilik çerçevesinde halkımızın da desteğiyle daha büyük çalışmalara inşallah imza atacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"dedi.

Kaynak: İHA