Ak Parti Eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan Çepaş-ganvarri Ortaklığını Açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan kurucusu olduğu ÇEPAŞ firmasının İspanyol Gonvarri firması ile ortak olduğunu açıkladı.

Ak Parti Eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan Çepaş-ganvarri Ortaklığını Açıkladı

AK Parti Eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan Ereğli’de faaliyet gösteren ve ortağı olduğu İttifak Metal Fabrikası’nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Erdoğan’ın eşi, çocukları, damatları ve şirketlerinin müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan eski milletvekili Erdoğan’ın damadı ve aynı zamanda ÇEPAŞ Genel Müdürü olan Ercan Kahraman ÇEPAŞ olarak 68 ülkeye ürün ihraç ettiklerini söyledi.

Fazlı Erdoğan’ın siyasetinden dolayı ÇEPAŞ’ın büyük işler yapmış gibi göründüğünü, kamudan ve belediyelerden işler alındığına yönelik basında haberler çıktığını ifade eden Kahraman “2003 Yılında Fazlı Erdoğan'dan aldığımız tek talimat, ÇEPAŞ A.Ş.'nin devlet ile ürün alıp satmamasıydı. Bizler yerel ve yurt dışına ürün satışı yapıyorduk. 2011 yılında siyasetinden sonra aramıza katıldı, 3 yıl içerisinde Kdz. Ereğli bölgesine büyük bir tesis İskenderun'a büyük bir tesis yurt dışında çok ciddi bir açılım 2 yıldır takip ettiğimiz dünyanın 16 ülkesinde demir çelik iş yapan büyük bir kuruluş ile ortaklık kurduk. Bu bizi fazlası ile memnun etti” dedi.

Kahraman’ın ardından konuşan Erdoğan, İspanyol firması Gonvarri ile sağlanan ortaklığa değindi. Erdoğan “Milletvekilliğimiz dönemimiz sona erdi. 2 Dönem Zonguldak'ı temsil ettik. Destek verenlere teşekkür ediyorum. Son dönemde bana milletvekilliğinde görevi vermeyerek ÇEPAŞ'ı büyütme, yurt dışına açmaya, Gonvari grubunun ortağı yapmalarından dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Belki bana o günlerde bu durum zor geldi, onda bir hayır olduğunu şimdi anlıyordum. Eğer orda olsaydım bunu bugün başaramazdım” diye konuştu.

Hedeflerinin 2015 yılına kadar 500, 2016 yılında ise toplam bin kişiye istihdam sağlamak olduğunu söyleyen Erdoğan, ÇEPAŞ’ın satışı sonrası yönetim kurulu başkanlığı görevinin süreceğini dile getirdi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Ereğli tersanelerinin durumu ile ilgili olarak Ereğli TSO yönetimini ve Zonguldak milletvekillerini işaret etti. Erdoğan “Kdz. Ereğli’de Ticaret ve Sanayi Odası var,seçilmiş bir Milletvekili var benim hiç kimseye elim kalbim uzak değil. Bu konularda ulaştırılacak her türlü platforma gelirim. Orada bir 38 milyara mal olmuş bir havuzumuz var. O havuzu bir yolunu bulup tamir tahliye görevi ile kiralanmalı. Bunun üzerinde sıkı sıkıya durulmalı. Tek başına bir şey olmuyorsa birlikte ne yapılabiliyor, buna bakmak lazım. Kdz. Ereğli eskiden ayağa kalkıyordu, bunu da yapmalı. Ben milletvekili olduktan sonra herkesin işine koştum. Şu anda kendi işime koşuyorum“ dedi.

Erdoğan toplantının ardından gazetecilerle sohbet etti.
Kaynak: İHA