Chp Edirne Milletvekili Gürkan Açıklaması

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, "Eğitime eğitimcilerin dışında yapılan her türlü müdahale o sistemi geriye götürmektedir" dedi.


Gürkan, CHP Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimin çok geniş kitleleri ve siyaseti etkileyen bir alan olduğunu söyledi.

Siyasetçilerin uzun yıllardır eğitimden elini çekemediğini iddia eden Gürkan, "Bunu bir öz eleştiri olarak da yapmış olayım. Ama şu gerçeği de tespit etmek gerekir ki, cumhuriyetin kurulduğu yıldan bu yana son 11 yılda olduğu kadar eğitime müdahale olmamıştı. Bu müdahaleler bazen bazılarımızın hoşuna gitti. Bazılarına karşıt durum oluşturdu. Eğitime eğitimcilerin dışında yapılan her türlü müdahale o sistemi geriye götürmektedir" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl eğitimde büyük bir paradigma değişikliğine gidildiğini savunan Gürkan, 4+4+4 sistemindeki gibi dershanelerin kapatılmak istenmesinin anlaşılamadığını ileri sürdü.

Edirne Dershaneler Platformu öğretmenlerinden ve bir dershanenin müdürü Özgür Barış Çoban, seslerini duyurduğu için Gürkan'a teşekkür eden Çoban, "Ülkemizde dershanelerle ilgili büyük bir gündem oluştu. Dershaneler bir ihtiyacın ürünü olarak ortaya çıktı. Bugün velilerimizden, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize kadar herkes kaygı içerisindedir" dedi.

Kaynak: AA