Ağrı'da 'Hz. Hüseyin ve Kerbela' Programı

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından "Hz. Hüseyin ve Kerbela" konulu program düzenlendi.


Bir düğün salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan gazeteci Mehmet Göktaş, Kerbela olayının İslam alemi için önemine değinerek, Hz. Hasan ve Hüseyin'in, cennet gençlerinin efendileri olduklarını ve peygamber torunlarına yapılan bu acı olayı yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Kerbela olayında Hz. Hüseyin'i şehit edenlerin, namaz kılan ve tekbir getiren kişiler olduğunu anımsatan Göktaş, "Hz. Hüseyin'e kılıç çekenler, tekbir alıp onun arkasında namaza duruyorlardı. Çünkü biliyorlardı ki orda Hüseyin'den başkasının arkasında namaz kılınamaz. Buna rağmen nasıl bir mantıksa nasıl bir ruh haliyse namazdan sonra tekrar cephedeki yerlerini alıyorlardı, Hz. Hüseyin ve ehlibeytini kılıçtan geçirmek için. Hem de 'Allahu Ekber' diyerek. Bunu yapanların hiçbiri gerçekten kafir değil, dinden dönmüş değillerdi" diye konuştu.

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkan Yardımcısı Şaban Gökhan ise çağın yezidlerini halka tanıtmak için böyle bir program düzenlediklerini ifade ederek, "Bizler, çağın yezidlerini halka gösterirken aynı zamanda bu çağın Hüseyinleri olduğumuzu da haykırmak için buradayız. Cenabı Allah nasip ederse bu tür etkinlikleri yapmaya da devam edeceğiz. Birlik ve beraberlikte rahmet olduğunun kanaatine vararak, Ağrı'da Hz. Hüseyin şuurunu yaymaya çalışacağız" dedi.

Program, konuşmaların ardından Kur-an'ı Kerim tilaveti, okunan dualar ve yerel sanatçıların seslendirdiği ilahilerle sona erdi.

Kaynak: AA