Yükümlülüklerini Yerine Getirmeyen Firmalara Ceza Yağdı

Aydın’da Sanayi Sicil Kanunu kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmediği iddia edilen 75 işyerine 54 bin 499 TL para cezası kesildiği belirtildi.

Yükümlülüklerini Yerine Getirmeyen Firmalara Ceza Yağdı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Aydın İl Müdürlüğü tarafından 2013 yılı Ekim ayında gerçekleştirilen denetimlerde Makine Emniyeti Yönetmeliği kapsamında 3 işyerinde 7 ürün, ECE R-109 "Motorlu T aşıtlar-Ticari Taşıtlar ve Römorklarının Havalı Lastiklerinin Kaplanmasının Onayı ile ilgili Hükümler" ile ECE R-108 "Motorlu Taşıtlar ve Römorkları için Kaplanmış Havalı Lastiklerin İmalatının onayı ile ilgili Hükümler"kapsamında 1 işyerinde 1 ürün ve "Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik" kapsamında ise 1 işyerinde, 1 ürün olmak üzere toplam 5 işyerinde 9 ürün, 4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuat Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun kapsamında denetlendi. Denetim sonucunda 1 işyerinde, 1 ürün hakkında "Teknik düzenlemeye aykırılık" tan uygunsuzluk tespit edilerek, düzeltilmesi için süre verildi.

Ekim ayı içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Sanayi Sicil Şubesi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 2 adedi belge değişikliği olmak üzere toplam 4 firmaya "Sanayi Sicil Belgesi" düzenlendi.

23 firmanın sanayi sicil belgesinin "vizesi" yapılırken; 4 işyerinin de sanayi sicil belgesi iptal edildi.

Ekim ayı içerisinde Sanayi Sicil Kanunu kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmediğinden dolayı 75 işyerine 54 bin 499 TL para cezası uygulandı. 3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu kapsamında yapılan denetimler sonucunda ise 1 işyerine 2 bin 928 TL idari para cezası kesildi.
Kaynak: İHA