Konya'da, Hulusi Baybal'ı Anma Programı Düzenlendi

Hulusi Baybal, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği programla anıldı.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'ndaki programda, Konya'nın geçmişten günümüze her zaman aşk ve inanç şehri olarak anıldığını ifade etti.

Şehrin bu şekilde anılmasını sağlayanların maneviyat büyükleri, gönül insanları olduğunu söyleyen Akyürek, "Konya'daki maneviyat büyükleri, bir kutup yıldızı gibi yüzyıllardır insanlara ışık saçıyor, yol gösteriyor. Konya'da, 78 kuşağından olup da yolu Baybal ağabeyin yakınından geçmemiş insan çok azdır. Kendisini hayırla, rahmetle yad ediyoruz" dedi.

Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Recep Öncel ise Baybal'ın hizmetlerini anlatarak, programı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Hulusi Baybal'ın oğlu Sami Baybal da babasıyla ilgili hatıralarını anlattı. Babasının muayenehanesinde sadece hastalara bakılmadığını, sohbet de edildiğini aktaran Baybal, muayenehanenin mektep niteliğinde olduğunu belirtti.

Programda, Akyürek ile Öncel, Sami Baybal'a günün anısına Hz. Mevlana'nın nasihatlerinden oluşan set hediye etti. Büyükşehir Belediyesi'nce Buhara pilavı ikram edilmesiyle sona eren programa, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA