Sorgun'da 3 Bin 130 Öğrenciye Aşı Yapılacak

Halk Toplum Müdürlüğü, ilkokul birinci sınıf ve 8'inci sınıfta eğitim gören 3 bin 130 öğrenciyi, yaşlarına göre tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, difteri ve boğmaca hastalıklarına karşı aşı yapacak.


Sorgun Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Orhan Demirel, 2013-2014 eğitim öğretim yılı okul aşılarının dün itibarıyla başladığını ve ilk olarak Merkez Yeşilyurt ilkokulunda yapıldığını belirtti.

Aşı kampanyasına üç doktor ve Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan sağlık personellerinin katıldığını ifade eden Dr. Demirel, "İlçe genelinde İlkokul 1. Sınıflarda bin 571 öğrenciye, ortaokul 8. sınıflarda ise bin 559 öğrenci olmak üzere toplam 3 bin 130 öğrenciye difteri, boğmaca, tetanoz, polio, kızamık, kabakulak, kızamıkçık aşıları yapılacaktır. Yapılacak aşılarla çocuklarımızın bu hastalıklara karşı bağışıklıklarını artırmak ve sağlıklı bir yaşam kazandırmak hedeflenmektedir" dedi.

Son yıllarda sağlıkta yapılan değişikliklerle tüm vatandaşların sağlık bilgilerinin kayıt altına alındığını vurgulayan Dr. Demirel "Bu bilgiler Sağlık Bakanlığı nezdinde depolanmaktadır. Bu sayede yıllar sonra bir vatandaşımız kendisine yapılan işlemler, tedaviler, ameliyatlar ile ilgili bilgiler, yazılan ilaçlar, yapılan aşılar ve aşıların kodları gibi bilgilere ulaşabilme imkânına sahip olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA