Ticaret ve Sanayinin Kadın Başkanının Hedefi Turizm

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, ilçe turizmini geliştirmeyi, turist sayısını artırmayı hedeflediğini belirterek, "Türkiye'de 10 milyonun üzerinde turist alan İstanbul var ama karşısındaki 2 saatlik mesafeden biz bunun yüzde 1'ini bile almıyoruz. Biz bu 10 milyon turistin en az yüzde 10'una talibiz" dedi.


Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOBB'a bağlı 365 oda ve borsanın bulunduğunu, odalar içinde tek kadın başkanın kendisi olduğunu söyledi.

İzmir Ticaret Borsası'nda da kadın başkanın görev yaptığını dile getiren Sarı, 365 oda ve borsa içinde 2 kadın başkan olarak hizmet verdiklerini anlattı.

Mimar olduğunu ve inşaat, dekorasyon, tadilat şirketinin bulunduğunu ifade eden Sarı, Erdek Ticaret Odası yönetimine ilk kez 1999 yılında girdiğini kaydetti.

14 yıllık başkan yardımcılığından sonra hizmetini başkan olarak sürdürdüğünü belirten Sarı, "Kadın ya da erkek olarak bakmamak lazım, yapılan iş önemli" diye konuştu.

TOBB'un Turizm Kurulu'na da seçildiğini belirten Sarı, hedefinin ilçe turizmini geliştirmek olduğunu söyledi.

Erdek'in Türkiye'de deniz turizminin ilk başladığı yerlerden olduğuna dikkati çeken Sarı, ilçede ayakkabı tamircisinden bakkalına ve büfesine kadar herkesin turizm için çalışması gerektiğini bildirdi.

Otel işletmeciliği, eğitimli personel, deniz temizliği hepsinin büyük önem taşıdığını ve ciddi anlamda elden geçirilmesi için çalışacağını vurgulayan Sarı, "Nereden başlayacağımı nasıl bir yol haritası çizeceğimi biliyorum. Erdek turizm anlamında en iyi noktaya ulaşana kadar elimden geleni yapacağım" ifadesini kullandı.

Yabancı plakalı araçla gelen Balıkesirliler de dahil herkese turist gözüyle bakmaları gerektiğini belirten Sarı, "Biz yabancı plakalı araçların içindekilerin cebindeki paraya talibiz. Türkiye'de 10 milyonun üzerinde turist alan İstanbul var ama karşısındaki 2 saatlik mesafeden biz bunun yüzde 1'ini bile almıyoruz. Biz bu 10 milyon turistin en az yüzde 10'una talibiz" dedi.

İlave üstünlüklerinin olmasına karşın geçmişteki başarısız politikalar nedeniyle Erdek'in turizmde istenilen düzeye gelemediğini, işletmelerdeki eksikliklerin tespit edileceğini, özellikle okur-yazar oranının artırılması gerektiğini belirten Sarı, şunları söyledi:

"Yılda gelen 200 bin turistin devamlılığını sağlamak ve harcama kalitesi yüksek olanların gelmesini sağlamamız lazım. Daha fazla para harcanması çok önemli. Turizm belgeli oteller açmalıyız. Kapıdağ turizmini 12 aya yaymak istiyoruz. Tarihi mekanlarımız önemli. Günübirlikçilere tamam ama burada daha fazla konaklayacak imkanları sunmalıyız."

Sarı, İstanbul'a 2 saat, Bursa'ya 1,5 saat mesafede olduklarını ancak deniz otobüsleriyle Bandırma'ya gelenlerin 15-20 dakika uzaklıktaki Erdek'i bilmediğini vurgulayarak, tanıtıma ağırlık vererek, daha fazla turist çekmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA