Polisi Meşgul Eden Kişiler Hakkında Suç Duyurusu

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayıp mizansen olarak "gürültü" ihbarı yapan ve gelen polisleri gizli kameraya çekip görüntüleri bir video sitesinde paylaşan marjinal gruplara mensup olduğu öne sürülen kişiler hakkında, "görevli memuru meşgul ettikleri" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.


İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dün bir video paylaşım sitesinde 155 Polis İmdat Hattı'na yapılan bir ihbarı değerlendiren Eskişehir polisinin gizli kamerayla çekilen görüntülerinin servis edildiği belirtildi.

Emniyet teşkilatının görevi ve yetkilerinin yasalarla tanımlandığı, polisin mevzuata göre hareket ettiğinin ifade edildiği açıklamada, emniyet güçlerinin suç olmayan konulara müdahale etmesi veya anayasal hak olan mesken masuniyetinin ihlal edilmesi gibi bir hareketinin söz konusu olmayacağı vurgulandı.

Açıklamada, bazı çevrelerin polis aleyhine olumsuz bir kanaat oluşturmak için çaba içinde oldukları, sosyal medyada bu yönde haberler ve kurgu ürünü görüntüler yayınladıkları gözlemlendiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Ancak bu yayınların gerçekle bağdaşmayan kurgu haberler ve görüntüler olduğunun önemle bilinmesini istiyoruz. Bu kapsamda 11 Kasım Pazartesi günü saat 00|10'da Eskişehir 155 polis ihbar hattının arandığı, ihbarda mizansen olarak şikayette bulunulduğu, gelen polis ekibinin eğer olursa hatalı davranışlarının gizli kamera ile tespit edilmek istendiği ancak polis ekibinin gayet nazik bir şekilde 'haklarında gürültü ihbarı olduğunu ancak kendilerinin böyle bir tespitinin olmadığını, gürültünün dışında başka bir konuya karışma yetkilerinin olmadığını' usulüne uygun bir şekilde anlattıkları ve Eskişehir polisinin hukuk çerçevesinde layıkıyla hareket ettiği görülmektedir. Bu mizanseni kurgulayıp görevli memurları meşgul eden, görevlerinden alıkoyan, gizli çekim yaparak kaydeden marjinal gruplara mensup şahıslar hakkında yasal işlem yapılması talebiyle suç duyurusunda bulunulmuştur."

Kaynak: AA