Öğrenciler, 200 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Prof. Dr. Saime İnal Savi Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrenciler, okul bahçesine 200 fidan dikti.

Öğrenciler, 200 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte düzenlediği “Okullar Hayat Olsun” kampanyası çerçevesinde Prof. Dr. Saime İnal Savi Anadolu Lisesinde 200 fidan toprakla buluştu.

Törende konuşan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, fidanlarla birlikte öğrencilerinde büyüyeceğini belirterek, “Kastamonu’daki bütün öğrencilerimizin bir fidanı olacak. Burada dikeceğimiz 200 fidan iğneli ve yapraklı ağaçlardan oluşuyor. Büyüdüklerinde çok güzel bir manzara olacak. Tabi burada bu ağaçların bakımını da öğrencilerimiz yapmalıdır. Doğa hepimizin doğası ve hepimizin bunu koruması lazım” dedi.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise, tüm okullarda fidan dikimi yapacaklarını ifade ederek, “Uygun olan okullarımızda yine fidanlar dikeceğiz. Bunun dışında Orman Bölge Müdürlüğümüzün verdiği destekle tüm öğrencilerimizin bir ağacı olacak ve 30 bin ağacı bu proje kapsamında dikeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kastamonu Ticaret Lisesi folklor ekibi halk oyunu gösterisini sundu. Gösterinin ardından katılımcılar ve öğrenciler, birlikte okul bahçesinde fidan dikimini gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA