Chp İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Aslan Kemeraltı’nda

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluşması sürüyor.

Chp İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Aslan Kemeraltı’nda
Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya ve yönetim kurulu üyelerini, dernek binasında ziyaret eden Hüseyin Aslan, Kemeraltı’nın mobese, ışıklandırma, turistler için cazibe haline getirilmesi için yapılması gerekenler hakkında düşünce ve projelerini açıkladı

Ege-Koop Genel Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Aslan, dernek yetkilileri ve esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

BÜYÜKŞEHİR BÜNYESİNDE KEMERALTI ESNAFINA ÖZEL DAİRE BAŞKANLIĞI KURACAĞIZ
Hüseyin Aslan, ardından İzmir’in kalbi olan tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın 24 saat yaşayan bir alışveriş, eğlence ve turizm merkezi haline getirilmesi için hayata geçirilecek projelerin ve esnafın sorunlarının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak özel daire başkanlığı ya da müdürlük bünyesinde kısa sürede sonuçlandırılabileceğini söyledi.

KEMERALTI’NA TOPUKLU AYAKKABI GİYEN KADINLAR, TURİSTLER GELEMİYORSA
Kemeraltı esnafının muhatap bulamadığını savunan Hüseyin Aslan, aday gösterilip seçilmesi durumunda Kemeraltı’nı çok kısa sürede ayağa kaldırıp cazibe merkezi haline getirecekleri sözünü vererek, “Bir daire başkanlığı ya da yeni bir örgütlenme oluşturulur.lBüyükşehirde burayla ilgili örgütlenme şart. Sizin muhatabınız yok. Müdürlük, daire başkanlığı gibi. Kimle görüşüyorsunuz? Olmaz ama yani. Uzaktan kumanda ile yönetim olmaz. Yerel demokrasisi ise yerel katılımı sağlamaksa, ki asıl amacımız bu. O nedenle ortak çalışmamız gerekiyor. Kemeraltı’nı 6 ayda yeniden yapılandırırız. Yağmurda insanlar nasıl gelecek eğer üstünü kapatamazsınız. Topuklu ayakkabıyla yürüyemiyorsa kadınlar, turistler gelmiyorsa, özel bir otobüsü yoksa buranın nasıl gelecek. Alışveriş merkezlerine özel otoparklar sağlanıyor. Ben eylemci bir adamım. Ben bir şey yapılacaksa projeye, dosyaya bakar ya olur ya olmaz derim. Burada on tane binayı restore edelim akşam burası cıvıl cıvıl olur” diye konuştu.

YOKSUL-İŞSİZ-HASTALAR HER AY TEMEL GIDA MADDESİ KARTIYLA ALIŞVERİŞ YAPABİLECEK
Hüseyin Aslan, seçilmesi durumunda kentsel dayanışmaya da büyük öne vereceğini kaydederek, yoksul, işsiz, hasta vatandaşlara her ay temel gıda maddelerini alacakları bir kart vereceklerini açıkladı.

Aslan, “Bana göre büyükşehir belediyesinin iki temel görevi var; birisi kentsel dayanışma. İkincisi de projeler ve hizmet. Biri olmadan diğeri olmayacak. Biz bir kere kentsel dayanışmayı sağlayamadık. Kentsel dayanışma fonuyla ve bir kütük halinde belirlenecek olan yoksul, işsiz, hasta vatandaşlara bir kentsel dayanışma kartı verilmesi suretiyle, her ay belli bir marketten temel gıda maddesi alması sağlanmalı. İki kilo pirince oy satıyor dememeliyiz. Bu vatandaşları bu şekilde biz sahiplemeliyiz. Kentsel dayanışmayı sağlarsak gerisi kolay” diye konuştu.

KONAK MEYDANI DÜZENLENMELİ
Konak Meydanı’nın mutlaka düzenlenmesi valilik ve tarihi binalar dışında başta eski SSK binaları olmak üzere tüm binaların mutlaka yıkılıp düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Hüseyin Aslan, topuklu ayakkabı giyen kadınların da turistlerin de hasta-yaşlı ve engellilerin de Kemeraltı’na kolyca gelebilmesi için düzenlemelerin şart olduğunu belirtti.

BİRİNCİ KORDON’DAN BAŞLAYACAK KENT YENİLEMENİN 3.’ÜNCÜ ETABI KEMERALTI OLACAK
Hüseyin Aslan, proje ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:
“Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Alsancak Birinci Kordon’dan başlayacağız yenileme çalışmalarının 3. Etabı olarak Kemeraltı’nı düşünüyoruz. Birinci Kordon’dan başlayarak, Swiss Oteli’nin önünden bit pazarı ve İkiçeşmelik’e kadar çok farklı bir proje yapıyoruz. SKK binaları dahil olmak üzere sadece tarihi vilayet binası kalmak üzere bence yıkılması gerekiyor. O binalar yine oraya yapılabilir. Kentsel dönüşüm kapsamında yeni akıllı binalarla onların hepsi belli bir yere toplanabilir. İzmir’i bir Avrupa kenti yapacaksak mutlaka o bölenin temizlenmesi gerekiyor. Bir tek orada kalsa kalsa Valilik binası kalmalı. Onu yaparsak herkes Kemeraltı’na gelir. Konak Meydanı’nda battı çıktı var. O yol tam olarak kullanılamıyor. Karataş’tan itibaren yolun alttan Konak’a kadar getirilmesi gerekiyor. Turist otobüslerinin çarşıya girmesine mutlaka izin verilmesi gerekiyor. Konak Doğum Evi’nin önünden Kemeraltı’na sadece turist otobüslerinin girmesine izin verilmeli. Özel Kemeraltı’nı gezdirecek otobüslerin olması gerekiyor. Mimar Kemalettin Caddesi’ni de Kemeraltı ile buluşturmak gerekiyor. Oraya nasıl bağlantı sağlarız. Mutlaka bir bağlantı olmalı. Yeraltından ya da yerüstünden. Moda merkezi ise mutlaka Kemeraltı ile ilişkilendirilmesi gerekiyor. Havra Sokağa, Agora ve Kadifekale güzergahında mutlaka turistlere gezdirilmeli. Bunlar zor şeyler değil. Bunlar yapılabilecek şeyler. Hasta, engelli, yaşlısı geliyor. Bunlara uygun düzenleme de yapılmalı. Güvenliğin de sağlanması gerekiyor ve bunlar için ek kaynağa da gerek yok. Kaynağını yüz yerden bulursunuz. Kaldı ki bunlar belediyenin görevidir. Burası eğlencesi, kültürü, sanatı, alışverişiyle 24 saat yaşayabilir.”
BELEDİYELER DOST KAPISI OLMALI
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, belediyelerin halka hizmet veren dost kapısı haline getirilmesi temasını içeren Dost Kapısı Belediye adlı kitabından da bahsederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Büyükşehir Belediyesi nasıl yönetilmeliyi araştırarak bir kitap yazdım. Bu kitabı vatandaşların, stk temsilcilerinin, sendikaların okuması lazım. Bu kitapta da dost Kapısı Belediye adlı bu kitapta, belediyeler vatandaşın dostu gibi kendini görmeli. Nasıl başımız sıkıştığında aklımıza dostlarımız geliyorsa vatandaş da belediyeye herhangi bir konuda giderken dostuna gidiyormuş gibi gitmeli. Tüm belediyeler dost kapısı haline gelecek. Oraya giden vatandaş ilgi görecek. İletişim ve katılım daire başkanlığından yürütülecek. Bu kitap bir seçim beyannamesi değil. Bu kitapta benim imzam var. Uygulayamazsam bunun hesabını bana sorun. Belediyeler nasıl hizmet verir, nasıl dost kapısı haline getirilir.”
Aslan ve Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, daha sonra yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na gitti ve esnafın sorunlarını dinledi

Kaynak: İHA