Bursa'da 50 Camiye Din Görevlisi Atandı

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa'da din görevlisi bulunmayan 50 camiye imam ve müezzin atamasının yapıldığını duyurdu.


Bursa'da ilçe ve köylerde din görevlisi olmayan 50 camiye, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerekli atama yapıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, din görevlisi olmayan camilerle ilgili konu kendisine iletildikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunduğunu belirterek, önceki gün yapılan atama ile bu sorunun son çözüldüğünü belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından önceki gün Osmangazi, İnegöl, Orhangazi, Mustakemalpaşa, Karacabey, Mudanya, Yenişehir, Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık'taki camilere 48 imam hatip, 2'de müezzin ataması yapıldığını dile getiren Şahin, camilerin sadece ibadet yapılan yerler olmadığı vurgulayarak, ''Camiler aynı zamanda sosyal paylaşımın, kardeşliğin, huzurun bir arada olduğu mekanlardır. Halkımız camilerde dinledikleri vaazlar ile dinlerini öğrenip bilinçleniyorlar. Bu nedenle camilerimiz ve din görevlileri toplumda çok önemli bir role sahiptirler'' dedi.

Kaynak: AA